Mijušković debitant za Maltu i Makedoniju

Naša selekcija 25. marta igra sa Maltom u Valeti, dok će četiri dana kasnije Vlaisavljevićeva četa ugostiti Makedoniju. Jedini debitant na selektorovom spisku je Nemanja Mijušković iz Dinama iz Moskve
0 komentar(a)
Dusko, Foto: Savo Prelević
Dusko, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.03.2011. 15:49h

Predstojeće prijateljske mečeve sa Maltom i Makedonijom mlada reprezentacija dočekuje sa poznatim snagama. Na spisku selektora Duška Vlaisavljevića je samo jedan debitant - štoper Dinama iz Moskve Nemanja Mijušković. Selektor je već formirao kostur tima koji će se takmičiti u predstojećim kvalifikacijama...Naša reprezentacija 25. marta gostuje u Valeti, dok će četiri dana kasnije ugostiti Makedoniju.- Ova ekipa je u prethodna četiri meča dobro igrala, pokazala da može da se nosi i sa najjačim selekcijama. Na spisku su Savić i Balić, koji su pozvani i za A selekciju, tako da bi trebalo da nam se priključe kada se vratimo sa Malte. Pitanje je, međutim, da li ćemo moći da računamo na Savića u kvalifikacionim mečevima sa Andorom i Jermenijom, jer A selekcija tada igra važan meč sa Bugarskom - kaže Vlaisavljević.A gostovanje na Malti treba da posluži kao priprema za prvi kvalifikacioni okršaj koji se igra 3. juna sa Andorom.- Te d vije selekcije su približno istog kvaliteta. Nema dileme da smo kvalitetniji od njih, ali i naredni meč sa Maltom smo zakazali upravo zbog toga da se ne bi desilo da protiv Andore izađemo na teren sa mišlju da smo već dobili utakmicu. Najžavnije je da želja i motiv budu na pravom nivou - rekao je Vlaisavljević.Kako ste zadovoljni trenutnom formom igrača?- Prvenstvo je tek počelo, a mladi igrači dobili su šansu u većini klubova. Raduje me, naravno, dobra forma mojih igrača. Žao mi je, međutim, što pojedini imaju manju minutažu i što nisu ostavili neki utisak u svojim klubovima. To treba da im bude podstrek da se nametnu i izbore za bolji status - zaključio je Vlaisavljević.Mladi reprezentativci okupiće se u ponedjeljak naveče i otputovati za Tiranu, dok će narednog dana iz glavnog grada Albanije u ranim jutarnjim časovima produžiti za Maltu preko Rima.

Na spisku je 22 fudbalera. To su, golmani: Pavle Velimirović (Petrovac), Nemanja Šćekić (Čukarički), Novica Gačević (Grbalj). Odbrana: Miloš M. Radulović (Zeta), Radivoje Golubović (Budućnost), Mirko Radišić (Lovćen), Aleksandar Šofranac (Mladost), Žarko Tomašević (Nasional), Nemanja Mijušković (Dinamo Moskva), Miloš Bakrač (OFK Beograd), Saša Balić (Inter Zaprešić), Stefan Savić (Partizan). Sredina: Dejan Bogdanović, Andrija Kaluđerović (Lovćen), Suad Gruda (Gefle), Hasan Pepić (Štutgart), Asmir Kajević (Borča), Marko Vešović (Crvena zvezda), Ermin Seratlić (Mladost). Napad: Stefan Nikolić (Temišvar), Adis Đoković (Dečić).

Bonus video: