Nesta se povlači na kraju sezone

Ne želim da se „vučem“ terenom. Čovjek mora biti pošten prema sebi, i realno procijeni svoje fizičko stanje. Na kraju sezone donijeću konačnu odluku", kazao je Nesta.
0 komentar(a)
Nesta, Foto: Reuters
Nesta, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.03.2011. 14:16h

Alesandro Nesta, štoper Milana, najavio je da bi na kraju sezone mogao i okončati karijeru. Nesta će u subotu proslaviti 35. rođendan.

„Stigao sam skoro do kraja. Ne želim da se „vučem“ terenom. Čovjek mora biti pošten prema sebi, i realno procijeni svoje fizičko stanje. Na kraju sezone donijeću konačnu odluku. Puno sam dobio od fudbala, osvojio sam trofeje koje mnogi mogu samo da sanjaju, zbog čega posljednje mjesece ugovora mogu da živim bezbrižno. Jednostavno, bilans moje karijere je pozitivan, sve što dođe kasnije može da bude samo premija. Vidjećemo šta će se dogoditi narednih mjeseci“, kazao je Nesta, kome na kraju sezone ističe ugovor sa Milanom.

Nesta se potom osvrnuo na trku za Skudeto i borbu sa Interom.

„To što se Inter plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, ne mijenja ništa. Neće im to smetati, samo će im doprinijeti na planu entuzijazma, iako se nešto gubi usput kad se igra na više frontova. Međutim, Milan se puno promijenio u odnosu na prošlu godinu, i pravimo jaku ekipu koja može da se nosi sa svima“, zaključio je Nesta.

Nesta je karijeru počeo u Laciju, odakle se 2002. godine preselio u Milan i dugo godina je bio jedan od najboljih italijanskih i svjetskih štopera. Posljednjih godina, međutim, muče ga česte povrede.

Ove sezone je odigrao 14 mečeva u Seriji A i nijednom se nije upisao u listu strijelaca.

Bonus video: