Petrović sanja finale sa Mogrenom

Ako nam Mogren pruži prliku da 21. maja u Budvi igramo utakmicu za titulu, siguran sam da ćemo dobiti tu utakmicu, kazao je trener Budućnosti Saša Petrović
0 komentar(a)
barbar, Foto: Savo PRELEVIĆ
barbar, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 18.03.2011. 12:58h

Iako je do kraja sezone ostala da se odigra tačno još jedna trećina šampionata (11 kola), trener Budućnosti Saša Petrović već priželjkuje "veliko finale" sa Mogrenom u pretposljednjem kolu u Budvi.

"Mogren ima bolju ekipu od nas, ali ako nam pruže prliku da 21. maja u Budvi igramo utakmicu za titulu, siguran sam da ćemo dobiti tu utakmicu", optimistički je Petrović opisao valjda jedini mogući put Budućnosti do senzacije i osvajanja titule.

Mogren će vjerovatno pružiti Budućnosti šansu, jer je teško očekivati da dobije sve mečeve do kraja, ali je veliko pitanje da li će Podgoričani takvu šansu iskoristiti. Iako su zabilježili četiri pobjede u prvih pet kola, fudbaleri najvećeg crnogorskog kluba još nisu ubijedili javnost i navijače da su spremni da pobjeđuju u kontinuitetu.

Razlika između Mogrena i Budućnosti iznosi četiri boda, a da bi utakmica u Budvi uopšte odlučivala o tituli, ta razlika mora da se smanji makar na dva boda.

"Siguran sam da ćemo iz nedjelje u nedjelju igrati sve bolje i da ćemo u toku prvenstva značajno podići formu. Nije lako, nemam baš preveliki izbor fudbalera, posebno na sredini terena, svaku utakmicu šansu dobiju makar dvojica tinejdžera, sve ekipe se posebno motivišu kada igraju protiv Budućnosti, ali nam sve to daje dodatnu snagu da istrajemo do kraja".

Budućnost sjutra, na otvaranju trećeg kruga, gostuje OFK Baru. Petrović je tu utakmicu nazvao ključnom, s obzirom da nakon nje dolazi prvenstvena pauza koja će trajati 14 dana.

"Umorni smo, jer nije lako pod strahovitim imperativom pobjede odigrati pet utakmica u 14 dana. Naročito zbog toga što se mnogi timovi posebno spremaju za utakmice protiv Budućnosti, evo vidjeli ste kako rezultatski prolaze kada im dođe naredna utakmica", rekao je Petrović, misleći valjda na Rudar, koji je u subotu slavio pod Goricom (1:0), a u srijedu na svom terenu lagano izgubio od Grblja.

Pobjedom protiv OFK Bara, kojeg je Budućnost pod Goricom prije 14 dana slomila u posljednjim sekundama meča, omogućila po podgoričkom timu da u dobroj atmosferi ode na prevenstvenu pauzu i spremi se za sprint od deset kola.

"Mnogo važna utakmica, svjesni smo da će biti izuzetno teško, ali ako zabilježimo pobjedu biće nam puno lakše i u pauzi, jer ća nas čekati 14 dana mira, ali i u nastavku šampionata. Oporaviće nam se neki povrijeđeni fudbaleri, posebno Petar Vukčević, koji je jedan od naših najvažnijih fudbalera", dodao je trener Budućnosti.

Petrović je zadovoljan rasporedom u trećem krugu.

"Mislim da smo izbjegli neke teške terene, a da će najteži teren na kojem ćemo igrati biti upravo sjutra u Baru. Zbog toga nam je utakmica mnogo značajna".

Da podgorički tim najviše strahuje od lošeg terena u Baru, potvrdio je i napadač Dragan Bošković.

"Bar igra izutetno čvrsto, posebno je to pokazao u dvije utakmice protiv nas, jer smo im u 180 minuta dali samo jedan gol (0:0 u Baru, 1:0 u Podgorici). Neće biti sporna ni naša volja ni želja, ne plašimo se ni pritiska ni imperativa pobjede, najveći problem biće nam težak teren", rekao je Bošković.

Baru gori pod nogama kada je u pitanju opastanak, ali i gori Podgoričanima kada je u pitanju borba za titulu.

"Oba tima će biti motivisana, ali nadam se da će naš motiv prevagnuti", dodao je Bošković, stijelac pet golova u dosadašnjem dijelu šampionata.

Ovo je četvrto gostovanje Budućnosti ove polusezone, na prethodna tri ekipa Saše Petrovića zabilježila je sve tri pobjede, uz po dva postignuta gola na svakom meču.

"I tabela govori da igrači teško trpe pritisak domaćeg terena i publike, zato bolje igraju u gostima, ali vjerujem da će se vremenom i to popraviti", kazao je Petrović.

Barani se ne plaše

A na krilima dobre igre i velikog trijumfa u gradskom derbiju protiv Mornara, poslije kojeg se „lakše diše“, izabranici Zlatka Kostića isčekuju novo veliko iskušenje u prvenstvu. U Bar stiže ekipa Budućnosti željna novog trijumfa, ali isti cilj imaju i domaći igrači, iako se do njega neće lako stići...

"Znamo ko nam dolazi i goste, ali isto tako znamo da su nam bodovi neophodni protiv koga god da igramo. Ne smijemo se zatvoriti, prepustiti gostu da diktira tempo i ritam. Moramo zaigrati agresivno, borbeno na svakom dijelu terena i pokušati da postignemo pogodak. Želja je jasna, a uz veliku podršku sa tribina sve će biti lakše- istakao je vezista Bara Boris Merdović.

Meč u Baru počinje u 15 časova.

Bonus video: