Matić: Mi se pitamo

U taboru Mogrena zadovoljstvo nakon ubjedljivog trijumfa od 4:1 u Nikšiću. Lider će u subotu ponovo gostovati kraj Bistrice.
81 pregleda 0 komentar(a)
Mogren_3, Foto: S.PRELEVIĆ
Mogren_3, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 17.03.2011. 21:38h

Mogren je proradio u Nikšiću - lider je slavio sa ubjedljivih 4:1 protiv domaće Sutjeske i zadržio četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Budućnost.

Budvani su time odahnuli nakon dva uzastopna remija bez golova (protiv Petrovca i Lovćena) i na liderski način “zatvorili” drugi krug takmičenja.

- Igrali smo kao i protiv Lovćena, ali smo ovog puta iskoristili šanse. Pokazali smo da smo kvalitetniji. Pobjeda je mnogo bitna, a iako je imajući u vidu iskustvo našeg tima možda i glupo reći da nam je ona trebala zbog samopouzdanja, jasno je da se nervoza uvuče u tim kada se ne realizuju šanse. Volio bih da svaku utakmicu odigramo u ovakvom ritmu, nadam se da ćemo ponavljati dobre partije - ističe Igor Matić, koji je golom u sudijskoj nadoknadi (šestim prvenstvenim) stavio tačku na ubjedljiv trijumf Mogrena.

Lider u subotu ponovo gostuje u Nikšiću (u prvom meču trećeg kruga takmičenja). Iskusni vezista “žutih” smatra da će u novoj utakmici kraj Bistrice i zadatak biti mnogo delikatniji.

- Sigurno da će biti teže, nije lako kada dvije utakmice zaredom igrate u gostima, i to protiv istog rivala u razmaku od tri dana. Sigurno je, međutim, da je naša ekipa sposobna da ostvari cilj i u novoj utakmici. Probaćemo da uz što bolji pristup ponovimo utakmicu od juče. Biće teže i zbog toga što se domaćinu vraća nekoliko igrača, koji im juče nisu igrali. Mi, međutim, želimo novu pobjedu - poručuje Matić.

Nakon posljednjeg trijumfa u Nikšiću jesenji prvak je na sličnim pozicijama kao i početkom decembra prošle godine. Budvani su prezimili na “plus pet”, a sada su za nijansu smanjili prednost u odnosu na jedinog konkurenta u trci za titulu...

Lider ima četiri boda prednosti, ali i utakmicu na Lugovima protiv Budućnosti u pretposljednjem, 32. prvoligaškom kolu.

- Dosta bodova je u opticaju, ima još puno da se igra do treće utakmice sa ekipom Budućnosti. Mislim da se ništa neće znati do kraja sezone. I mi i naš pratilac izgubili smo neke bodove, a sigurno da će svaki naredni meč biti derbi. Tabela se predvojila, a svakom timu bodovi su neophodni. Najvažnije je, međutim, da slavimo u subotu, jer moramo da idemo redom, iz meča u meč. Mi se pitamo, mislim da neće biti problema ukoliko budemo igrali kako treba - zaključio je Matić.

Bonus video: