Uzbekistan u Podgorici 25. marta

Tako se turneja na Daleki istok, zbog zemljotresa, cunamija i problema sa zračenjem iz nuklearnih elektrana u Japanu, odlaže za neku drugu priliku.
0 komentar(a)
cg, Foto: Savo PRELEVIĆ
cg, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 17.03.2011. 19:24h

Reprezentacija Crne Gore odigraće u petak 25. marta prijateljsku utakmicu sa selekcijom Uzbekistana u Podgorici, objavljeno je na sajtu Fudbalskog saveza Crne Gore. Meč sa jednom od najboljih azijskih selekcija igraće se na stadionu pod Goricom sa početkom u 18 časova.

Utakmica sa Uzbekistanom biće jedina provjera “hrabrih sokola” ovog mjeseca, pošto je nakon Japana, otkazano i gostovanje Južnoj Koreji, koje je bilo planirano za 29. mart.

Kranjčaru i njegovim momcima nije se, naime, isplatilo da prelaze toliki put samo zbog jedne utakmice, pa makar se radilo o meču sa redovnim učesnikom Svjetskog prvenstva. Iako su se u početku protivili otkazivanju već zakazane utakmice, Koreanci su na kraju shvatili situaciju i pristali da se meč odloži.

Tako se turneja na Daleki istok, zbog zemljotresa, cunamija i problema sa zračenjem iz nuklearnih elektrana u Japanu, odlaže za neku drugu priliku.

Uzbekistan je trenutno 77. reprezentacija svijeta i šesta selekcija Azije po Fifinoj rang listi. Na nedavno završenom Kupu Azije osvojila je četvrto mjesto, nakon što je u borbi za bornzu poražena upravo od Južne Koreje (3:2). U polufinalu je eliiminisana od budućeg šampiona Japana, tek nakon izvođenja penala.

Uzbekistan je jedna od zemalja koje su posljednjih godina mnogo ulagale u fudbal, a veliki novac privukao je mnogo sjajnih igrača i velikih trenerskih imena poput Luisa Felipea Skolarija, Zika, Rivalda...

U Uzbekistanu su se oprobali i Crnogorci, Miodrag Radulović je bio trener u vrijeme dok je Darko Marković igrao za Pahtakor, a Bojan Kaljević i dalje nosi dres Bunjodkora, najboljeg kluba iz Uzbekistana.

Osim Uzbekistana, kandidati da odigraju prijateljski meč pod Goricom 25. marta bili su i Ukrajina i Liberija.

Bonus video: