Savićević: U ovom trenutku regionalna liga nije moguća

Protivnik sam regionalne lige zbog toga što smatram da u ovom trenutku taj projekat nije izvodljiv. Postoji mnogo tehničkih i sigurnosnih problema koji su u ovom trenutku nerješivi, ističe Savićević
53 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Savićević, Foto: Savo Prelević
Dejan Savićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.03.2011. 09:51h

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević u intervjuu za Fokus rekao je da da mu je žao što se Jugoslavija raspala, ali da je protivnik regionalne lige.

"Protivnik sam regionalne lige zbog toga što smatram da u ovom trenutku taj projekat nije izvodljiv. Postoji mnogo tehničkih i sigurnosnih problema koji su u ovom trenutku nerješivi", ističe Savićević.

On je napravio poređenje crnogorske reprezentacije, koja je hit u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i lider u grupi, ispred Engleske, sa selekcijama iz okruženja.

"Hrvatska i Srbija su na papiru jače selekcije od Crne Gore, koja je otprilike na istom nivou kao Slovenija i BiH. Ipak, onaj ko je na prvi pogled jači ne mora uvijek da slavi. Zato je fudbal drugačiji i zanimljiviji od ostalih sportova, jer ukoliko ima dobar dan, slaba ekipa može da savlada mnogo kvalitetnijeg protivnika." O raspadu SFRJ predsjednik FSCG kaže:

"Žao mi je što se SFRJ raspala, naročito zbog načina na koji je do toga došlo. Žao mi je ljudi koji su u tom ratu stradali, koji su dali svoj život za nečije političke ideje i interese. Sportisti nisu mogli ništa da promijene, jer je bilo mnogo uticaja velikih sila na razbijanje komunizma na ovim prostorima", zaključio je Savićević.

Bonus video: