Budućnost dobila bez šanse za gol

Iako nije blistala, Budućnost slavila na gostovanju Mladosti (2:0) golovima Ivana Vukovića u 23. i Dragana Boškovića u 87. minutu
0 komentar(a)
mladost, Foto: Savo PRELEVIĆ
mladost, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 16.03.2011. 17:02h

Budućnost protiv Mladosti na Starom aerodromu za 90 minuta praktično nije stvorila ni šansu, ali je ipak postigla dva gola - četa Saše Petrovića slavila je sa 2:0, mnogo teže nego što pokazuje rezultat.

Akcija iz 87. minuta, kada se Orahovac poigrao po lijevoj strani i sjajno namjestio gol Boškoviću, značajno je, makar estetski, popravila sliku o izdanju gostujućeg tima u utakmici koja je vrlo lako mogla da se završi i 1:1.

U 53. minutu, naime, Rade Petrović je sjajno proigrao Vladimira Savićevića, sin najboljeg crnogorskog fudbalera svih vremena našao se oči u oči sa Banovićem, ali je golman Budućnost odbranio njegov udarac. Mladost do kraja meča više nije stvorila takvu šansu, iako je dominirala, dok je Budućnost uz malo problema uspjela da privede utakmicu kraju, čak i da uveća vođstvo.

"Znali smo da će biti teška utakmica, da će Mladost odigrati otvoreno, tako smo se i spremali. Uspjeli smo da povedemo u prvom poluvremenu zahvaljujući spretnosti našeg napadača, nakon čega smo sredili igru, ali nam je domaćin u nastavku napravio dosta problema, naročito po lijevom boku, ulaskom Savićevića", prokomentarisao je pomoćni trener Budućnosti Nenad Vukčević, koji je zadovoljan izdanjem svog tima, iako je rezultat bio bolji od igre:

"Nije bilo lako povratiti ekipu nakon poraza od Rudara, zato su pripreme za ovaj meč bile specifične. Uspjeli smo da vratimo dobru atmosferu i na kraju slavimo".

Trener Mladosti Miodrag Vukotić izveo je postavu sa pojačanom sredinom terena, ali njegova ekipa u prvom poluvremenu vjerovatno nije igrala onako kako je tražio od nje. Budućnost je imala više loptu u svom posjedu i uspjela da postigne gol, iako nije imala ni ozbiljniji udarac ka protivničkoj mreži, a kamo li šansu za gol.

U 23. minutu Stefan Mugoša je centrirao sa desne strane, Čolaković je zakačio loptu koja je dobila visok luk, a Ivan Vuković je zakačio glavom ispred golmana Mustura koji je, utisak je, mogao puno bolje da interveniše.

Mladost, koja je igrala bez nekoliko povrijeđenih fudbalera (Merdović, Sekulić, Ločnar...) se odvažila tek u nastavku, kada je umjesto Raičevića ušao Savićević, a težište igre se prebacilo na polovinu Budućnosti. Gosti su, s druge strane, imali puno prostora za kontranapade, koje bi jedan kandidat za titulu morao puno bolje da koristi.

Dva puta je, nakon prodora Orahovca i Mugoše, nedostajao završni pas, sve do 87. minuta, kada je konačno "upalila" jedna kontra za 0:2 i ovjeru pobjede.

"Budućnost do prvog gola nije imala praktično ništa, a nama nije smjelo da se desi da iz ovakve akcije, gotovo iz ničega, primimo prvi gol", kazao je trener Mladosti Miodrag Vukotić, koji je bio prilično bijesan nakon utakmica (vika iz svlačionice odjekivala je i van granica stadiona), ali se pribrao do konferencije za novinare i gostima staloženo čestitao pobjedu.

"Znao sam da ćemo im napraviti probleme ako rezultat bude aktivan do kraja, tako je i bilo, ali nismo uspjeli da postignemo gol. Mislim da su oba pogotka Budućnost došla našim greškama, konkretno golmana Mustura".

Bonus video: