Zvanično: Otkazan meč Japan - Crna Gora

Najrealnije je da se meč sa Južnom Korejom otkaže, a da 25. marta na našem terenu organizujemo kontrolnu utakmicu, kazao je generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2011. 20:02h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore neće gostovati u Japanu, 25. marta.

Prijateljski meč koji je trebalo da se odigra u Šizouki, gradu na jugoistoku Japana, danas je definitivno otkazan, jer se situacija u toj zemlji nije stabilizovala, nakon katastrofalnog zemljotresa i cunamija.

- Bili smo u svakodnevnom kontaktu sa čelnicima japanskog saveza, koji su se na kraju čak i izvinjavali, jer nisu u mogućnosti da organizuju utakmicu. Žao nam je što ne idemo u Japan, žalimo znog tragedije koja je zadesila tu zemlju, svjesni da u takvoj situaciji nije moguće igrati fudbal – rekao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore Momir Đurđevac.

On je kazao da Fudbalski savez sada pokušava da otkaže i drugi meč na azijskoj turneji – protiv Južne Koreje, 29. marta u Seulu.

- Ne bi nam bilo u interesu da zbog jedne utakmice prelazimo tako dug put. U kontaktu smo sa agencijom koja nam je zakazala mečeve, narednih dana znaćemo na čemu smo – kazao je Đurđevac.

Reprezentativci će se, u svakom slučaju, okupiti, kako je i planirano, 21. marta u Pogdorici.

- Najrealnije je da se meč sa Južnom Korejom otkaže, a da 25. marta na našem terenu organizujemo kontrolnu utakmicu. Zainteresovanih selekcija već ima, neće biti problem naći protivnika – rekao je Đurđevac.

A.R.

Bonus video: