U barskom derbiju remi nikom ne valja

Tim koji trijumfuje napravio bi “korak od hiljadu milja” ka zacrtanom cilju (nažalost po oba barska predstavnika i jedinom realnom), opstanku u eliti.
51 pregleda 0 komentar(a)
Boris Ljutica, Foto: Www.sportbar.me
Boris Ljutica, Foto: Www.sportbar.me
Ažurirano: 15.03.2011. 20:05h

Počelo je odbrojavanje pred najvažniji fudbalski meč dosadašnjeg dijela prvenstva u Baru . Sve je spremno za gradski derbi. Tabela je i više nego jasna. Tim koji trijumfuje napravio bi “korak od hiljadu milja” ka zacrtanom cilju (nažalost po oba barska predstavnika i jedinom realnom), opstanku u eliti. Remi, makar na papiru, ne odgovara ni jednoj ekipi.

Stariji prvoligaš Mornar u ovaj duel ulazi bez dva važna igrača. Kapiten Vuković neće nastupiti zbog parnih žutih kartona, a standardnog veziste Lalevića neće biti nakon isključenja u prethodnom kolu...

- Odsustvo ova dva igrača je veliki hendikep za moju ekipu, ali sam ubijeđen da posjedujemo kvalitet da nadoknadimo njihov izostanak. Nakon sjajnog preokreta protiv Sutjeske ekipa je dodatno psihološki jača, a dva prethodna rezultata daju nam za pravo da se nadamo novom povoljnom. Treba nam pobjeda, prednost domaćeg terenau gradskom derbiju ne postoji, i ja sam ubijeđen da odgovornim pristupom i zalaganjem mojih momaka kao u meču prethodnog kola možemo prirediti novu radost našim navijačima - istakao je strateg Mornara Boris Ljutica.

Kadrovskih problema ima i mlađi barski prvoligaš. Čuvar mreže Mileta Radulović zaradio je sedam kopči na glavi u prethodnom kolu. Neće biti ni još jednog važnog šrafa u odbrani , kapitena Bubanje, koji je takođe povrijeđen. Trener Zlatko Kostić moći će da računa na oporavljene Mičetu i Kovača, a u tim se vraća i dojučerašnji kapiten Mornara Marko Nenezić...

- Nastupićemo oslabljeni, ali alibija nema. Znamo da nas tri boda vraćaju u normalu i na neki način garantuju sigurnu luku pred naredna iskušenja. Atmosfera u ekipi je na dobrom nivou, pokazali smo protiv Grblja da posjedujemo kvalitet i voljni momenat da trijumfujemo u važnim mečevima. Nema sumnje da će derbi biti pravi užitak za sve na tribinama - naglasio je trener OFK Bara Zlatko Kostić.

Bonus video: