Budvani ne bi dva puta u Nikšić

U pitanju je jedno od najtežih, ako ne i najteže gostovanje u ligi, bez obzira gdje se Sutjeska nalazi na tabeli - utisak je veziste Marka Ćetkovića.
92 pregleda 0 komentar(a)
mogren-sutjeska_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
mogren-sutjeska_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
Ažurirano: 15.03.2011. 20:00h

Fudbaleri Mogrena imaju dva cilja protiv Sutjeske, do oba se dolazi istim putem - pobjedom bi napravili veliki korak ka tituli, a istovremeno vjerovatno i izbjegli novo gostovanje u Nikšiću, i to već za četiri dana (subota).

U prvom kolu trećeg kruga šampionata, po obrnutim Bergerovim tablicama (takve će se primjenjivati u CFL-u ove sezone) sastaju se, naime, 11-plasirani i prvoplasirani tim na tabeli, što su pozicije koje u ovom trenutku odgovaraju Sutjesci i Mogrenu.

Eventualnom pobjedom kraj Bistrice, međutim, Budvani bi vjerovatno gurnuli Nikšićane na 12. poziciju na tabeli (zavisiće i od meča OFK Bar - Mornar), a samim tim i izbjegli drugo gostovanje u gradu pod Trebjesom u samo četiri dana.

Koliko je ovaj podatak bitan za fudbalere Mogrena, najbolje govore riječi veziste Marka Ćetkovića:

"Od kada nosim dres Mogrena, nikada nismo pobijedili u Nikšiću. U pitanju je jedno od najtežih, ako ne i najteže gostovanje u ligi, bez obzira gdje se Sutjeska nalazi na tabeli", utisak je Ćetkovića.

Jasno, Budvani ne žele u Nikšić dva puta u četiri dana, zato će danas pokušati pobjedom i da utiču na raspored mečeva u trećem krugu šampionata.

"Idemo po tri boda, samo nas pobjeda interesuje. Imamo negativnu tradiciju u Nikšiću, ali tradicije postoje da bi se rušile. Uostalom, ako želimo titutulu, moramo da budemo spremni da pobjeđujemo na svakom terenu, pa makar igrali sa istim rivalom dva puta na njegovom terenu u samo četiri dana", dodaje Ćetković.

To što Nikšićanima gori pod nogama, utisak je, samo će otežati posao četi Stevana Mojsilovića.

"Žao mi je što je takav klub tako nisko na tabeli, jer Sutjeska je uz Budućnost najveća fudbalska institucija u Crnoj Gori. Ipak, mi gledamo samo sebe, interesuju nas samo naši ciljevi. Moramo da budemo koncentrisani, Rakojević će vjerovatno dobro pripremiti ekipu Sutjeske, čeka nas vrlo motivisan rival.

Po Ćetkoviću, duel sa Lovćenom, iako je završen bez golova, je najava boljih dana Mogrena.

"Promašili smo puno šansi, a nismo vjerovali da će nam taj bod na kraju i povećati razliku u odnosu na Budućnost. Nismo još proradili u napadu, ali je važno da smo i dalje vrlo jaki u odbrani, pa nismo primili nijedan gol. Napad će proraditi, jer imamo takve fudbalere da kad-tad moramo da uđemo u golgetersku seriju", zaključuje Ćetković.

Trener Mojsilović opet će kombinovati u napadu, pošto Predrag Ranđelović nema pravo nastupa zbog kartona.

Sutjeska srcem u meč odluke

Da li će Sutjeska imati snage da u meču protiv favorizovanog Mogrena dođe do prve proljećne pobjede, pitanje je na koje odgovor sa nestrpljenjem očekuje crnogorska fudbalska javnost. Izabranici Nikole Rakojevića spremni su da daju maksimum, pa ostaje da se vidi da li će to biti dovoljno da se uzdrma protivnik, koji u nastavku sezone ničim nije opravdao očekivanja. Uostalom, Nikšićani, kao što je poznato nemaju prostora za kalkulacije - samo pobjeda produžava nadu u opstanak.

"Potpuno smo svjesni važnosti meča koji nas očekuje. Igramo kod kuće i nemamo prava na kiks, uz dužan respekt rivala. Mogren po imenima ima najbolji tim u ligi, ali za nas je ovo posljednja šansa da se iskupimo. Jednostavno, moramo dati sve od sebe. Ovakvi mečevi se igraju srcem, ako treba ostavićemo ga na terenu, samo da slavimo. Neće biti lako, ali se unaprijed ne predajemo. Prethodni meč sa Mornarom smo arhivirali, neka bude da smo imali loš dan. Iskreno se nadam da ćemo nakon samo jedne pobjede krenuti uzlaznom putanjom. Igramo protiv jesenjeg šampiona, što može samo dodatno da nas motiviše. U neku ruku stil igre Budvana nam odgovara, zbog čega smo prethodnih sezona uvijek osvajali bodove. Nadam se da ćemo imati sreće, jer je ona svakako neophodna. Pozivam navijače da nam pomognu, jer nam je sada njihova podrška najpotrebnija", kazao je golman Nikšićana Boris Lakićević.

Zbog kartona u timu Sutjeske neće biti Miodraga Krivokapića i Nikole Dževerdanovića, dok se vraćuju Luka Bakoč, Jovan Nikolić i Aleksandar Dubljević.

Bonus video: