Anćeloti: Još samo da krene Toresa

Svi vjerujemo u Fernanda, on je igrač svjetske klase i u svakom trenu se vidi kakav je fudbaler. Ipak, nije mu lako, došao je u novi klub, treba mu vremena - rekao je Bane Ivanović
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2011. 18:16h

Čelzi je, čini se, siguran pred revanš meč osmine finala protiv danaskog Kopenhagena, iako je menadžer Karlo Anćeloti uradio sve da „zaplaši” svoje igrače i pozove ih na oprez.

- Ono u Kopenhagenu je bilo samo prvo poluvrijeme, a u Londonu moramo sve da potvrdimo. Opreznost je neophodna, moramo opet da budemo sigurni u sebe, jer je sve moguće - rekao je Anćeloti.

Iako je Kopenhagen i nastup u Ligi šampiona najvažniji za navijače, engleska javnost se najviše bavi Fernandom Toresom, igračem koji još nije postigao ni gol u dresu Čelzija. Po nekima, Španac pati od nostalgije, drugi govore da nije u formi, treći da to više nije onaj igrač od prije sezonu ili dvije... Anćeloti, ipak, vjeruje u svog napadača.

- Napadači žive od golova, najvažnije je da ih postižu. Fernando nije bio strijelac, ali sam zadovoljan njegovom partijom u svakom nastupu od kada je došao u Čelzi. Sve što sam od njega tražio da uradi na terenu, on je ispunio - kazao je Italijan.

Pa u čemu je onda problem...

- Mislim da Fernando osjeća pritisak. Zašto? Novi je igrač u Čelziju, od njega se očekuje puno, pa je on sada glavn sličnost. Ipak, on je veliki fudbaler, krenuće i on sa golovima, a onda će i nama da bude lakše - istakao je menadžer „plavaca”.

A Tores bi mogao da krene baš sjutra, jer je ponovo (kao i u prvom meču u Danskoj) najavljen od prvog minuta u tandemu sa Nikolasom Anelkom.

- Svi vjerujemo u Fernanda, on je igrač svjetske klase i u svakom trenu se vidi kakav je fudbaler. Ipak, nije mu lako, došao je u novi klub, treba mu vremena - rekao je Bane Ivanović.

Srpski bek sanja trofej u Ligi šampiona.

- Nema većeg uspjeha od osvajanja Lige šampiuona. Zato, moramo da damo sve da ostanemo u igri i da se borimo do kraja - kazao je Ivanović.

Kopenhagen, to evropsko čudo, nema šta da izgubi u Londonu. Upravo je igru na sve ili ništa najavio i trener Stale Solbaken.

- Pomalo je glupo igrati defanzivno ako ste prvi meč izgubili sa 2:0, zar ne mislite tako? - upitao je Solbaken novinare. Ako povedemo, Čelzi će da bude jako nervozan, to vam garantujem. Dakle, ključ svega je da prvi damo gol - rekao je trener Kopenhagena.

Na kraju krajeva, šta bi za Dance značilo da eliminišu Čelzi, vidi se u samo jednoj Solbakenovoj rečenici:

- To bi bilo najveće čudo u mojoj karijeri - zaključio je Solbaken.

Čelzi - Kopenhagen (prvi meč 2:0)

London - Stadion „Stemford bridž”. Sudija: Svein Odvar Moen (Norveška). Početak u 20.45.

Čelzi (4-4-2): Čeh - Bosingva, Ivanović Teri, Kol - Ramireš, Esjen, Lampard, Maluda - Tores, Anelka.

Kopenhagen (4-4-2): Viland - Kvist, Zanka Jorgensen, Antonson, Vendt - Bolanjos, Klaudemir, Kristensen, Vingard - Santin, N’Doje.

Bonus video: