Šampiona ne treba otpisati

Poslije ovih 90 minuta valjda jasno ko je u ovom momentu spremniji, uigraniji i iskusniji, i za ovakve utakmice, ali i za potjeru za Mogrenom, kazao je Bojić, čiji je gol riješio derbi
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2011. 21:32h

Okreni – obrni, šampion je ipak šampion. Potvrdili su to Pljevljaci pod Goricom, rutinski, skoro bez naprezanja savladali domaćina, i odmah nakon posljednjeg zvižduka sudije Novovića, zažalili zbog onog slabog dana na Starom aerodromu kada su poraženi od Mladosti. A da nisu, s obzirom na rezultate Mogrena, snovi o odbrani titule možda i ne bi bili samo snovi.

- Sve je bilo baš kako smo i najavili. Niti smo imali imperativ niti nas je opterećivao konačan rezultat. U Podgoricu smo došli da igramo, da svima uživo i na konkretan način pokažemo ko je šampion Crne Gore i na koji način šampion jedne države, u stvari i treba da rješava derbije - kaže kapiten i ovog proljeća najbolji strijelac pljevaljskog prvoligaša, Veselin Bojić.

Najkraći opis podgoričkog derbija glasi – Rudar je pokazao kako se igraju važne utakmice, kako se prvo primiri motivisani rival, onda kazni, i do kraja susreta mu se ne dozvoli ni da zaprijeti. Nova trojka je, dakle, tu, Budućnosti je istom mjerom vraćeno za njen jesenji trijumf pod Golubinjom, a uhvaćen je i kakav – takav priključak sa odbjeglim Budvanima. Možda malo kasno, ali ko zna... fudbal je to, dosta je do kraja prvenstva!

- Apsolutno zasluženo smo dobili. Tu nema nema dileme. Jeste Budućnost druga na tabeli, ima i više osvojenih bodova od nas, ali je poslije ovih 90 minuta valjda jasno ko je u ovom momentu spremniji, uigraniji i iskusniji, i za ovakve utakmice, ali i za potjeru za Mogrenom. Zaostali smo, to je tačno, ali možda su nas mnogi malo prerano otpisali. Biće još vatre do kraja - zaključuje Bojić, čiji je gol riješio derbi.

A vremena za uživanje u trijumfu ili, još gore, za „spavanje na lovorikama“, nema. Već u srijedu slijedi novi domaći zadatak, protiv Grblja, pa još jedno gostovanje sa istim ciljem (devetoplasiranoj ekipi nakon drugog prvenstvenog kruga). E, ako tada, eventualno, na kontu Pljevljaka bude 45, umjesto sadašnjih 39 bodova, moraće i Mogren i Budućnost češće da bace pogled iza leđa. Jer, stiže Rudar.

Bonus video: