Štutgart slavio u Hamburgu

Štutgart je sa tri vezane pobjede pobjegao sa dna i pokazao navijačima da nije sve tako crno kao što je izgledalo do prije nekoliko sedmica
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2011. 20:22h

Štutgart je sa tri vezane pobjede pobjegao sa dna i pokazao navijačima da nije sve tako crno kao što je izgledalo do prije nekoliko sedmica - „švabe” su posljednji trijumf u nizu ostvarile u Hamburgu protiv St. Paulija sa 2:1.

Domaćin je poveo golom Bola u 19, izjednačio je Kuzmanović samo pet minuta kasnije, a onda se čekalo na gol sve do 88. minuta. Veliko slavlje gostujućim navijačima je donio Šiplok.

- Imali smo mnogo problema, želim da uputim komplimente igračima protivnika, igrali su bolje. Mi smo, međutim, imali više sreće, ali valjda smo je i zaslužili. Zašto? U svakom meču imamo ogroman pritisak, a tri pobjede zaredom govore da znamo kako da se nosimo sa njim - rekao je trener Štutgarta Bruno Labadija.

Bajer je bio bolji od Majnca u gostima i učvrstio se na drugom mjestu, a gol odluke je postigao Brazilac Renato Augusto u 82. minutu.

- Drugo poluvrijeme je bilo baš po mom ukusu. Pokazali smo da je iza nas poraz od Viljareala u Ligi Evrope - kazao je trener „farmaceuta” Jup Hejnkes.

Bonus video: