Petrović: Imali smo loš dan

Trener Budućnosti nije očajavao dan nakon poraza u derbiju od Rudara pod Goricom (0:1): Dešava se, imali smo loš dan
0 komentar(a)
DERBI, Foto: Savo PRELEVIĆ
DERBI, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 13.03.2011. 18:39h

Nakon tri startna proljećna trijumfa Budućnost je kiksala u najvažnijem meču - izabranici Saše Petrovića pretrpjeli su minimalan poraz od Rudara. Pljevljaci su opravdali šampionske počasti u derbiju, tačnije iskoristili ukazanu šansu i odnijeli čitav plijen iz Podgorice. Domaćinu je presudio iskusni Veselin Bojić iz penala.

"Mislim da je i važnost utakmice okovala noge mojim fudbalerima, da su izgorjeli u velikoj želji. Ovo je vjerovatno i najgora utakmica od kada sam trener u Budućnosti, ali ko zna zašto je to dobro. Nadam se da ćemo ponovo biti pravi u narednim mečevima, da će sve biti bolje", ističe Petrović.

Podgorički tim je dobro startovao u drugom dijelu sezone, ali je poražen u momentu kada su simpatizeri “plavo-bijelih” možda i najviše očekivali od Budućnosti. To valjda najbolje potvrđuje i podatak da se na stadionu pod Goricom okupilo oko četiri hiljade gledalaca (koliko ih odavno nije bilo na mečevima Budućnosti).

"Sigurno da se očekivalo više, mada mislim da je realno bilo da ne izgubimo utakmicu. Dešava se, imali smo loš dan. Krivo mi je, međutim, što smo loše odigrali. Nismo igrali fudbal, preskakali smo igru", dodao je Petrović.Tri vezane pobjede dale su krila fudbalerima Budućnosti, a nakon prošlog kola oživjeli su i snovi o tituli. Kako će prvi poraz uticati na atmosferu?

"Utiče, ali vidjećemo koliko smo jaki. No, treba da zaboravimo posljednji meč, moramo da razmišljamo kako da se vratimo u pobjednički kolosjek. Jasno je, međutim, da ne možemo da dobijemo svaku utakmicu, to sam i znao, a svi protivnici daju 200 odsto protiv Budućnosti. Svi imaju motiv da se dokažu", kaže trener Budućnosti.

Kako god bilo, trka udvoje se nastavlja. Izvjesno je, međutim, da su Budvani osigurali lidersku poziciju pred treći krug takmičenja koji se određuje Bergerovim tablicama (na osnovu plasmana). Jesenji prvak Mogren trenutno ima četiri boda prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, a u trećem meču ugostiće Budućnost na Lugovima. "Liga je prilično ujednačena, a mnogi igrači potekli su iz Budućnosti i Sutjeske. Nijanse će odlučivati, ali ukoliko u narednom meču ostvarimo dobar rezultat, sve će biti kako treba", rekao je Petrović.

A naredni meč je već u srijedu protiv gradskog rivala Mladosti na terenu na Starom aerodromu..."Gradski derbiji su specifični, a pogotovo naredni protiv Mladosti koja ima dobru ekipu. Mi, međutim, želimo da napravimo dobar rezultat", zaključio je Petrović.

Bonus video: