Princ Rima presudio Laciju

Toti je u 70. minutu doveo Romu u vođstvo golom iz slobodnog udarca, a onda je u 93. minutu bio precizan sa bijele tačke, pošto je prethodno u šesnaestercu Lacija srušen Simplisio.
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2011. 16:22h

Vinćenco Montela je vjerovao u njega, i u najavi utakmice rekao da je vrijeme da Franćesko Toti proradi u gradskom derbiju nakon šest godina posta – Princ Rima je odgovorio na najbolji način, sa dva gola, kojima je srušio Lacio i omogućio “vučici” da ostane u trci za jedno od mjesta koja vode u Ligu šampiona. Današnjim učinkom, Toti je stigao do brojke od 199 golova u Seriji A, a Roma se primakla Laciju na dva boda zaostatka.

“Bilo je veoma važno pobijediti danas, jer pobjeda protiv Lacija uvijek ima poseban ukus. Uz to, kada ste rođeni Rimljanin i navijač Rome, onda ovakvi golovi predstavljaju dvostruko zadovoljstvo. Prošli smo loš period prije gradskog derbija, i zaista sam srećan zbog ekipe i naših navijača. S obzirom da je ovo sasvim sigurno posljednji derbi za porodicu Sensi na čelu Rome, srećan sam što sam golove postigao i za njih, jer ta familija zaslužuje zahvalnost za sve što je uradila za klub. Takođe, golove posvećujem supruzi Ilari, jer smo juče obilježili devet zajedničkih godina. Sudbina je htjela da prije devet godina takođe postignem gol protiv Lacija, i da to ponovim i danas”, kazao je Toti, koji je nakon utakmice proslavio pobjedu tako što je pred svim navijačima pokazao majiju Ilari, na kojoj je pisalo “Ti si uvijek jedina”, uz podsjećanje da je prije devet godina svojoj tadašnjoj vjerenici na majici ispisao “Ti si jedina”.

Toti je u 70. minutu doveo Romu u vođstvo golom iz slobodnog udarca, a onda je u 93. minutu bio precizan sa bijele tačke, pošto je prethodno, po mišljenju sudije Taljaventa, u šesnaestercu Lacija srušen Simplisio. Finiš meča obilježila je i velika nervoza igrača Lacija, zbog čega su isključeni Radu i Matuzalem, koji je i ranije mogao zaraditi crveni karton, kada je kopačkom nagazio na lice Totija, koji je pao na travu. Taljavento je, međutim, prosudio da je sve bilo bez namjere.

Roma je, u svakom slučaju zasluženo pobijedila u meču koji nije bio lijep za oko, bilo je prisutno dosta nervoze zbog značaja meča. Osim dva gola, Roma je imala i izglednije prilike - Pizaro je već u petom minutu pogodio prešku odličnim šutem sa oko 25 metara, a u 40. minutu je Matizalem odbio šut Žuana u trenutku kada su mnogi vidjeli loptu u golu Muslere. Najbolju priliku na utakmici Lacio je imao neposredno prije vodećeg gola Rome. Ernanes je odlično Flokarija, koji je iz blizine glavom šutirao pored gola.

Mirko Vučinić je igrao do 83. minuta, kada ga je zamijenio Simplisio.

Udineze je protutnjao Kaljarijem, i još jednom potvrdio da je ekipa koja se trenutno nalazi u najboljoj formu. Di Natale je sa dva gola u nastavku otklonio sve dileme, a mrežu domaćina načeo je Betatia, nakon kornera Di Natalea, dok je na 2:0 povisio sjajnom solo akcijom Sančes.

Rezultati: Milan - Bari 1:1 (Kasano 82 – Rudolf 38), Kaljari – Udineze 0:4 (Benatia 43, Sančes 44, Di Natale 48, 54), Katanija – Sampdorija 1:0 (Liama 75), Kjevo – Fiorentina 0:1 (Vargas 48), Đenova – Palermo 1:0 (Flores 78), Leće – Bolonja 0:1 (Ramirez 33), Roma – Lacio 2:0 (Toti 70, 93 (penal)), Parma - Napoli (20.45). Subota: Ćezena - Juventus 2:2 (Himenez (penal) 41, Parolo 80 - Matri 19, 35). Petak: Breša - Inter 1:1 (Karaćolo 85 - Eto 18).

Tabela: Milan 62, Intter, 57, Napoli (meč manje) 53, Udineze 53, Lacio 51, Roma 49, Juventus 42, Fiorentina 40, Palermo 40, Kaljari 39, Bolonja 39, Đenova 38, Kjevo 32, Katanija 32, Sampdorija 31, Parma (meč manje) 29, Ćezena 29, Leće 28, Breša 26, Bari 17.

Bonus video: