Peres: Real ima klasu i zato što se bori protiv nepravde

Neko ima klasu priznajući zasluge protivnika, ali i braneći ono za šta se vjeruje da je pravedno. Imati klasu znači i prijaviti neregularnosti na terenj i i izvan njega”, kazao je Peres
62 pregleda 0 komentar(a)
Peres i Murinjo, Foto: Reuters
Peres i Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.03.2011. 13:00h

Žoze Murinjo se nedavno žalio kako Real nema isti tretman kao Barselona, kada je u pitanju raspored mečeva u Primeri. Portugalac je istakao da njegov tim ima manje vremena za odmor u odnosu na “vječitog rivala”, jer češće igra kasne termine, od 22 časa, što, kako je istakao Murinjo, predstavlja i psihološki pritisak, jer njegova ekipa često izlazi na teren znajući da je Barselona već dobila svoju utakmicu. Istog mišljenja je i predsjednik Reala Florentino Peres.

“Neko ima klasu priznajući zasluge protivnika, ali i braneći ono za šta se vjeruje da je pravedno. Imati klasu znači i prijaviti neregularnosti na terenj i i izvan njega”, kazao je Peres za klupski sajt Reala.

Koristeći španski izraz “Madridizmo” za klub koji igra sa stilom i ponosom, Peres je dodao:

“Primjer “Madridizma” je braniti Real on stvari koje nijesu pravične, koje su neregularne, koje predstavljaju nečiju samovolju. To je ono što naš trener Hoze Murinjo radi, ono o čemu on govori je primjer “Madridizma””, dodao je Peres.

Real je trenutno drugi na tabeli Primere, a zahvaljujući jučerašnjoj pobjedi protiv Herkulesa (2:0), Madriđani su smanjili zaostatak za Barselonom na četiri boda. Katalonci danas gostuju Sevilji.

Bonus video: