Juveu samo bod u Ćezeni

„Stara dama” je nakon remija sa Ćezenom (2:2) na sedmom mjestu Serije A sa četiri boda manje i utakmicom više od Rome koja u ovom trenutku drži to šesto mjesto koje garantuje Ligu Evrope
0 komentar(a)
Matri, Foto: Corrieredellosport.it
Matri, Foto: Corrieredellosport.it
Ažurirano: 12.03.2011. 22:56h

Do kraja prošle godine Juventus je bio u igri za Skudeto, početkom ove je san bio plasman u Ligu šampiona, a nakon velikih neuspjeha postalo je jasno da Juve može da bude presrećan i ako izbori izlazak u Evropu naredne sezone.

„Stara dama” je nakon remija sa Ćezenom (2:2) na sedmom mjestu Serije A sa četiri boda manje i utakmicom više od Rome koja u ovom trenutku drži to šesto mjesto koje garantuje Ligu Evrope.

To je, na kraju krajeva, i realnost Juvea, kluba koji od kada ga je zadesio Kalćopoli kupuje kao lud (uglavnom stižu sasvim pogrešna pojačanja) i koji je sezonu počeo sa jednom ekipom (ta je vjerovatno imala šansu da ide do kraja i bori se za titulu), a sada nastupa sa debitantima Traoreom, Sorensenom...

Slavni torinski klub je u Ćezeni dva puta vodio (oba gola je postigao Alesandro Matri), ali je od 43. minuta morao da igra sa igrače manje, jer je isključen Marko Mota. Tim Luiđija del Nerija je odolijevao sve do 10 minuta prije kraja, a onda je stadion „Dino Manuci” proključao - bod domaćinu je donio Marko Parolo.

Juventus je u Ćezeni doživio četvrti neuspjeh zaredom, nakon tri vezana poraza od Lećea, Bolonje i Milana...

Iako je Del Neri više puta istakao da je miran i da ne brine za posao, možda mu je ovo i posljednji meč na klupi Juvea. Italijanski mediji kao rješenje do kraja sezone vide u liku Klaudija Đentilea, bivšeg selektora mlade reprezentacije Italije.

Bonus video: