Mogren promašio pobjedu protiv Lovćena

Budvani su promašili mnogo šansi protiv Lovćena, ujedno i drugi put zaredom igrali bez golova. Lider je, međutim, uvećao prednost u odnosu na Budućnost, koja je poražena u derbiju od Rudara
73 pregleda 0 komentar(a)
PETAR, Foto: Veselin BELOJEVIĆ
PETAR, Foto: Veselin BELOJEVIĆ
Ažurirano: 12.03.2011. 20:23h

Mogren je drugi put zaredom igrao bez golova - u današnjem okršaju sa Lovćenom na Lugovima Budvani su bukvalno promašili pobjedu. Mreža gostiju bila je u opasnosti tokom čitavog meča, ali su fudbaleri Mogrena prokockali mnoštvo šansi.

Domaćini su od starta krenuli sa atacima, u 8. minutu Grbić je nakon asistencije Matića ekspresno reagovao, ali i šutirao pored gola. Kapiten domaćih imao je još tri sjajne šanse, a dobro su ga pratili i saigrači...

Šest minuta kasnije bivši igrač Lovćena Andrija Mirković je sa ivice šesnaesterca pogodio prečku, nakon čega je uslijedio šut Ranđelovića (lopta je okrznula stativu). U 23. minutu seriju promašaja nastavio je Miodrag Zec, a gotovo nestvarno zvuči da su i šutevi Ranđelovića sa distance, te novi pokušaj Grbića završili van okvira gola.

U sudijskoj nadoknadi Cetinjani su tek priprijetili - Belada je okrznuo loptu nakon slobodnog udarca Jablana, ali nije bilo opasnosti za domaćeg golmana Popovića.

I u nastavku je počelo na sličan način - Matić je u 55. minutu šutirao pored gola, nakon čega je domaćin malo klonuo duhom. Sa druge strane, gosti su se dodatno konsolidovali, Adrović je šutem u 70. minutu upozorio lidera. Brzo je, međutim, Grbić uzvratio, ali je ponovo promašio. Domaćini su u finišu bili precizniji, ali se onda istakao golman Radulović. Golman Cetinjana zaustavio je šut Ćetkovića u 86. minutu, a potom i pokušaj Ratka Zeca. G

osti su u finišu drhtali sa desetoricom, jer je vezista Bogdanović zaradio drugu javnu opomenu u 85. minutu. No, u sudijskoj nadoknadi Mihajlović je prokockao šansu da kazni lidera za silne promašaje.

- Jednostavno - nije nas htjelo, iako smo prvi put u novoj polusezoni odigrali kako se od nas očekuje. Promjena formacije u odnosu na prethodne mečeve dovela je do bolje igre. Bili smo odlični u prvom poluvremenu, stvarali šanse, ali lopta nije htjela u mrežu. I u nastavku smo imali nekoliko šansi. Ne može nam se ništa zamjeriti, jer smo dali maksimum. Svakako da ne možemo biti zadovoljni ishodom, ali smo, ipak, uvećali prednost u odnosu na Budućnost. Imamo četiri boda više od „plavih“, obezbijedili smo lidersku poziciju i meč sa Budućnošću na Lugovima, što može biti presudno u borbi za titulu – kazao je Petar Grbić, kapiten Mogrena.

Sa druge strane, Cetinjani su imali dosta razloga za zadovoljstvo...- Došli smo u Budvu sa ciljem da osvojimo bod protiv ubjedljivo najkvalitetnijeg tima u ligi. Mislim da smo taktički odigrali izvanredno i u potpunosti zaslužili bod. Nama je svaki meč kvalifikacioni, a svaki bod veoma važan. No, ne smije nas opustiti remi protiv lidera, jer nas već u srijedu čeka novi važan meč sa Petrovcem - rekao je Marko Marković, trener Lovćena.

Bonus video: