Totalna nemoć Budućnosti (video)

Podgoričani igrali samo na početku, a golman Rudara Mijatović za 90 minuta nije imao ni priliku da interveniše
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2011. 16:33h

Taman kada se nakon tri vezane pobjede i najave bolje igre publika vratila na stadion pod Goricom, opet se postavlja pitanje kada će ponovo doći - Budućnost je poražena od Rudara (1:0) u meču u kojem gostujući golman Mijatović za 90 minuta nije imao priliku da interveniše.

Pljevljaci, koji su u Podgoricu doputovali autobusom na dan utakmice, slavili su trećim golom Veselina Bojića u drugoj polusezoni, iz trećeg penala koji je dosuđen za Rudar na posljednja četiri meča. Prethodno je Vukčević srušio Vlahovića, a sudija Novović sasvim opravdano pokazao na bijelu tačku.

Trenutak odluke dogorio se u 36. minutu, tako da je Budućnost imala dosta vremena da preokrene stvari. Ne pamti se, međutim, kada je toliko vremena uzaludnije potrošeno. Sa izuzetno zgusnutom sredinom terena, gosti su bez muke održavali vođstvo i držali kontrolu na utakmicom. Sa druge strane, čekalo se da uđe rezervista Rotković da bi skoro 4.000 navijača pod Goricom moglo da vidim makar šuteve na gol.

"Bio sam svjestan da će biti izuzetno teško. Imamo mali fond fudbalera na sredini terena, a igrali smo protiv izuzetno kvalitetne ekipe koja je uz to u srijedu protiv Mladosti odmorila nekoliko fudbalera. Dobro smo počeli, imali smo dvije šanse, ali kada smo primili gol nakon početničke greške, nismo mogli da se vratimo u igru, Rudar je bez problema čuvao prednost", prokomentarisao je trener Budućnosti Saša Petrović, dok se njegov kolega na klupi Rudara Nebojša Vignjević nije ni pojavio na konferenciji za novinare.

Budućnost je bolje počela utakmicu i već u 4. minutu imala veliku šansu. Brnović je izbacio Golubovića po strani, ovaj dodao do Orahovca, napadač Budućnosti oslobodio se svog čuvara i pogledao u oči golmana Mijatovića, ali je njegov šut pogodio spoljni dio mreže.

Ispostavilo se da je taj momenat i odlučio utakmicu, jer Budućnost do kraja nije bila ni blizu da stvori makar upola tako dobro priliku. Samo je još Vuković u 12. minutu nakon pasa Boškovića izašao sam na Mijatovića, ali je bio suviše spor da bi došao u priliku da šutira.

Rudar je nakon 20 minuta uspostavio ravnotežu i nametnuo igru sporog tempa, koja mu je u potpunosti odgovarala. Šampion je prijetio iz prekida, pošto je Adžić u 13. minutu prebacio gol, a Mrdak u 21. savladao golmana Banovića, ali je Golubović sa gol linije sačuvao mrežu.

I onda, iz spore i dosadne utakmice sa puno prekida, dogodio se odlučujući momenat meča, kada je Vlahović pokupio loptu na ivici šesnaesterca i krenuo ka golu, a Vukčević ga nespretno oborio.

"Apsolutno sam svjestan situacije, imamo u timu nekoliko kvaletnih fudbalera, nekoliko izuzetno mladih i nekoliko koji nisu dugo igrali. Danas smo naletjeli na jaku ekipu i na vidjelo su izašli svi naši limiti", rekao je Petrović, uz konstataciju da razočaranje nije veliko.

"Nema razočarenja, fudbal je to, idemo dalje, mi smo još uvijek ekipa u formiranju".

Petrović je na poluvremenu uveo vezistu Kalezića i napadača Rotkovića, a potom još jednog napadača, Nikača.

Za 45. minuta, međutim, lopta da je jedva stizala pred protivnički šesnaesterac. Rotković se sam izborio za dvije lopte i gađao šutevima iz daljine, ali preko i pored gola.

Tako praktično ni na šta "potrošeno" 45 minuta, Rudar je čak mogao i da poveća pođstvo, ali je Vukčević u posljednjem trenutku izblokirao Vlahovića.

Na kraju, salve zvižduka i povratak u realnost - Budućnost ostaje kandidat za titulu, ali samo zbog toga što lider Mogren igra jednako loš fudbal.

Bonus video: