Totenhem otpisao Čelsi iz borbe za Ligu šampiona, Obamejang srušio Stouk

Čelsi je na osam bodova od zone Lige šampiona!
63 pregleda 0 komentar(a)
Dele Ali, Foto: Reuters
Dele Ali, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.04.2018. 17:06h

Londonski derbi otpisao je Čelsi iz borbe za Ligu šampiona, pošto je na "Stamfordu" Totenhem, slavio nakon velikog preokreta (3:1). Poveo je Čelsi golom Alvara Morate glavom u 30. minutu, ali je u prvom minutu nadoknade poluvremena Kristijan Eriksen poravnao rezultat

Nastavak je pokazao da se "plavci" nijesu oporavili od tog šoka, uvukla se nesigurnost kod igrača Čelsija. Golman Čelsija Kabaljero uspio je da sjajnom odbranom na isteku sata odbrani udarac Korejca Sona, ali je samo minut kasnije Dele Ali sjajnim golom doveo Totenhem u vođstvo (62. minut) a novim golom u 66. minutu je dotukao grogiranog rivala.

Totenhem sada na 4. mjestu, posljednjem koje vioodi u Ligu šampiona ima 64 boda, osam više od Čelsija i to na sedam kola prije kraja sezone u Premijer ligi.

Arsenalu je dugo trebalo da slomi otpor Stouka, a na kraju je ostvario ubjedljivu pobjedu (3:0).

Do 75. minuta nije bilo golova na "Emirejtsu", prije nego što je Pjer-Emerik Obamejang iz spornog penala otvorio put "tobdžijama" ka trijumfu.

Napadač iz Gabona je 11 minuta kasnije povisio na 2:0, da bi konačan rezultat postavio Aleksandar Lakazet sa bijele tačke, nakon što ga je faulirao Badu N'Diaje.

"Zašto nisam izveo i drugi penal? Znam da se Lakazet tek vratio na teren poslije povrede i želio sam da on bude strijelac. Ovaj pogodak će mu sigurno uticati na samopouzdanje" rekao je Obamejang.

Arsenal, koji je u prošlom kolu savladao Votford takođe sa 3:0, prvi put je još od novembra prošle godine povezao dva trijumfa u Premijer ligi.

Bonus video: