Interu samo bod u Breši: Karaćolo od heroja do tragičara

Čuvar mreže Intera odbranio jedanaesterac u 90. minutu i svom timu donio bod, koji mu gotovo ništa ne znači
0 komentar(a)
Andrea Karaćolo, Foto: REUTERS
Andrea Karaćolo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 11.03.2011. 22:05h

Inter je u meč sa Brešom ušao sa apsolutni favorit, ali je malo nedostajalo da poražen napustio stadion "Mario Rigamonti". Naime, napadač domaćina Andrea Karaćolo je u 90. minutu imao priliku da iz jedanaesterca donese svom timu tri važna boda u borbi za opstanak nakon što je Ivan Kordoba kao posljednji igrač odbrane srušio Brazilca Edera i dobio crveni karton. Kolumbijac je u 65. minutu zamijenio Lusija, ali se na teren u zadržao svega dvadesetak minuta.

Međutim, čuvar mreže italijanskog i evropskog prvaka Žulio Sezar odbranio je šut Karaćola, koji je samo minut kasnije zbog drugog žutog kartona morao u svlačionicu. Tako je 29-godišnji napadač, koji je došao iz Sampdorije 2008. godine, prešao put od junaka do tragičara meča.

Prethodno je Samuel Eto'o u 18. minutu doveo Inter u vođstvo. Korner je izveo Vesli Snajder, glavom je loptu udario Andrea Ranokija, a reprezentativac Kameruna sa metra je poslao loptu u gol.

Breša je do izjednačenja stigla u 85. minutu takođe iz prekida. Korner je izveo Alesandro Diamanti, Karaćolo je bio brži od Kordobe i glavom matirao Žulija Sezara.

U posljednjim sekundama utakmice domaćin je imao još jednu šansu za pobjedu. Gosti su krenuli svim slimama ne bi li dali gol, Eder je to iskoristio i u kontri obišao i Sezara, ali je Dejan Stanković spriječio najgore.

Ovim remijem Inter je propustio priliku da se, bar na dva dana, primakne Milanu na dva boda zaostatka. Ovako "rosoneri" imaju četiri boda više (61-57) i u nedjelju dočekuju Bari i imaju veliku šansu da se odlijepe na sedam bodova.

Bonus video: