Tores: Čelzi je pravi izbor

“Čelzi ima vrhunske igrače na svom pozicijama, i uvijek će biti konkurentan, bez obzira na sve, jer ima vlasnika koji je voljan da uloži novac ako to bude potrebno", kazao je Tores.
0 komentar(a)
Tores, Foto: Chelsea.com
Tores, Foto: Chelsea.com
Ažurirano: 11.03.2011. 13:37h

Fernando Tores kazao je danas da je napravio pravi potez kada je odlučio da napusti Liverpul i pređe u Čelzi, nakon što je shvatio da nema ništa od “novog projekta u Liverpulu”.

Čelzi je posljednjeg dana januarskog prelaznog roka.za Toresa platio skoro 59 miliona eura, što je rekord na Ostrvu. Njegov odlazak nadovezao se na ranije odlaske iz Liverpula Alonsa, Maskerana, Krauča i Arbeloe, kao i trenera Rafe Beniteza.

“Znao sam da navijači Liverpula na mene gledaju kao na idola, ali više nije bilo sve isto. Puno se govorilo o novim projektima u Liverpulu. To me u neku ruku podsjetilo na situaciju u Atletiko Madridu. Velika istorija kluba, puno ideja, a nigdje novca, a govorili su da treba i vremena. Meni, međutim, nedostaje vrijeme”, kazao je Tores španskoj Marki.

Tores ističe da “ljudi nijesu iskreni u svijetu fudbala”.

“Ne smijete govoriti istinu ili biti otvoreni sa ljudima. Sve je biznis, u fudbalskom svijetu nema prijateljstva”, dodao je Tores.

Tores je, međutim, veoma zadovoljan svojim novim klubom, iako još uvijek nije postigao gol na četiri odigrana meča.

“Nisam očekivao da će biti lako, nikad nije. Bilo je isto kada sam stigao u Liverpul. Potrebno je nekoliko mjeseci da se čovjek adaptira na novu sredinu. Međutim, nijesam vjerovao da će biti tako lako uklopiti se u ekipu, imajući u vidu da se radi o sve samim zvijezdama. Više se družimo i šalimo međusobno nego što je to bio slučaj u Liverpulu, gdje je sve bilo mnogo ozbiljnije. U Čelziju ne moram da se dokazujem da sam profesionalac, ovdje se to podrazumijeva”, ističe Tores.

“Čelzi ima vrhunske igrače na svom pozicijama, i uvijek će biti konkurentan, bez obzira na sve, jer ima vlasnika koji je voljan da uloži novac ako to bude potrebno. Najzad, navijači su me oduševili od prvog dana, nekad mi se čini da bi oni bili više oduševljeni mojim prvim golom od mene”, zaključio je Tores.

Bonus video: