Ferguson spremio 120 miliona eura za pojačanja

Prije svega, Mančester junajtedu je potreban golman, jer je 40-godišnji Van der Sar odlučio da na kraju sezone okonča karijeru.
0 komentar(a)
Ferguson, Foto: Reuters
Ferguson, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.03.2011. 11:15h

Dva poraza Manlester junajteda u pet dana, od Čelzija i Liverpula, svega šest bodova u posljednjih pet mečeva, povratili su neizvjesnost u trci za titulu u Premijer ligi, a i natjerali trenera Junajteda Ser Aleksa Fergusona da ozbiljno razmišlja o budućnosti ekipe. Prema pisanju engleskih medija, Ferguson je spreman da za pojačanja za sljedeću sezonu potroši više od 120 miliona eura!

Prije svega, Mančester junajtedu je potreban golman, jer je 40-godišnji Van der Sar odlučio da na kraju sezone okonča karijeru. Prvi cilj je 28-godišnji Pepe Rejna, već šest sezona na golu Liverpula, koji je već saopštio čelnicima “redsa” da bi na kraju sezone rano promijenio klub. Procjena je da bi se Rejna mogao dovesti za nešto manje od 25 miliona eura. Međutim, Rejna nije jedini, na spisku potencijalnih nasljednika Van der Sara su i Marten Stekelenburg (28 godina) iz Ajaksa, Manuel Nojer (24) iz Šalkea, te Igor Akinfejev (24) iz CSKA. Ferguson bi mogao i da se odluči za mlađanog Davida De Gea (20) iz Atletoko Madrida…

Ostatak pojačanja bi morali biti igrači isključivo mlađi od 25 godina. Prvi na listi želja napadač Totenhema, Garet Bejl, a prva ponuda Mančestera junajteda iznosi 35 miliona eura, ali je za očekivati da će ponuda morati da raste ako na “Old Trafordu” žele da dovedu irskog velškog fudbalera. Za Ešlija Janga iz Aston Vile, Mančester je, navodno, spreman da ponudi 23 miliona eura, koliko i za 19-godišnjeg vezistu Evertona, Džeka Rodvela.

Kako prenose mediji na Ostrvu, Farguson je spremio 17 miliona eura za veznog igrača Sanderlenda Džordana Hendersona, koji je već debitovao za seniorski tim pod vođstvom Fabija Kapela, a u ovu transakciju trebao bi biti uključen i Majkl Kerik, koji, iako je nadavno produžio ugovor, nije uspio da zadovolji ukuse Fergusona.

Najzad, 12 miliona eura Ferguson želi da uloži za Aleksa Čemberlejna, talentovanog spoljneg veznog igrača Sautemptona, koji posljednjih godina ima sjajan podmladak, s obzirom da su iz ovog kluba ponikli i Garet Bejl i Teo Volkot (sada član Arsenala). Čemberlejn je debitovao za prvi tim u martu prošle godine sa svega 16 godina i 199 dana. Od njega je mlađi za tim Sautemptona debitovao jedino Volkot, sa 16 godina i 143 dana.

Na Čemberlejna je oko bacio i Milan, koji je bio impresioniran izdanjem ovog momka na meču U21 reprezentacija Italije i Engleske, početkom februara…

Bonus video: