Budućnost na minus tri, Petrović: Samo smo mi bitni (video)

"Samo smo mi bitni, želim da moja ekipa dostigne najveći stepen sposobnosti, radimo na tome i onda pobjede moraju doći", prokomentarisao je Petrović minus tri u odnosu na Mogren
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.03.2011. 17:56h

Budućnost ne posustaje! Izabranici Saše Petrovića nastavili su proljećni pobjednički niz, i to u Tuzima, na jednom od najtežih gostovanja u Ligi, čemu u prilog ide činjenica da je Dečić pred svojom publikom ove sezone doživio samo jedan poraz, minimalni od lidera Mogrena.

Na ruku ”plavima” išao je i remi Budvana sa Petrovcem pa je razlika između dvije prvoplasirane ekipe svedena na svega tri boda. To kao da nuje zanimalo trenera Budućnosti, koji je očigledno usredsređen samo na ono što njegova ekipa pokaže na terenu.

"Samo smo mi bitni i to da moja ekipa dostigne najveći stepen sposobnosti, da radimo na tome i onda pobjede moraju doći", kazao je Petrović, koji je bio raspoloženiji za razgovor o toku utakmice sa Dečićem.

"Ritam igranja svaka tri-četiri dana je jako težak za igrače po ovako lošim terenima. Ovdje je teren bio izuzetno loš, što je spriječilo tečniju igru moje ekipe, a samim tim uticao je i na lošiju realizaciju u nekim situacijama koje bi inače morale da se bolje završe. Ipak, odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, brzo došli do velike prednosti, dok sam u nastavku vratio ekipu i tražio od mojih igrača da koriste prostor za kontru. Rival je bio motivisan, utakmica teška pa je i naša pobjeda izuzetno značajna", istakao je Petrović.

Podatak da je domaća ekipa tek u 16. minutu prvi put napustila prostor u svojoj polovini igrališta, ponajbolje oslikava motiv, želju, ali i kvalitet Budućnosti.

Iako je do vodećeg gola u 23. minutu predvođena fantastičnim Sanibalom Orahovcem, koji je inteligentno, racionalno i maštovito kreirao igru svog tima, Budućnost dominirala i čak tri puta šutirala ka golu Enisa Đokovića, ipak je utakmicu otvorila sporna odluka drugog pomoćnog sudije Srđana Koraća da signalizira nastavak akcije Ivana Vukovića, i Orahovca koji je, čini se, iz ofsajd pozicije zaobišao golmana Tuzana i plasirao loptu u mrežu.

Krenuli su domaći igrači nakon toga hrabrije naprijed, a dodavanje Đukića fantastično je između štopera Budućnosti prihvatio centarfor Adis Đoković i uputio udarac. Sreća, međutim, nije bila saveznik Tuzana pa je lopta prošla tik pored lijeve stative nemoćnog čuvara mreže Budućnosti Banovića. Već u sljedećem minutu pokušao je Šofranac, ali je lopta zakačila nekog u “bunkeru” Budućnosti i otišla u korner.

No, opsada je bila kratkog daha, jer su “plavi” potvrdili da je kontra njihovo opasno oružje, ali je akciju Kalezića i Vukovića signaliziranjem ofsajda prekinuo pomoćni sudija Korać, valjda u pokušaju djelimične kompenzacije na proteste zbog suprotne odluke kod vodećeg gola. Tek pritisak Dečića je popustio a Orahovac je solo - prodorom prvo izborio slobodnjak iskosa sa lijeve strane, iz kojeg je na suprotnoj stativi pronašao beka Nikolu Vukčevića, koji je rutinski glavom sa tri metra ubacio loptu u mrežu za konačnih 2:0 u 38. minutu.

"Odigrali smo dobru utakmicu i ponosam sam na karakter naših igrača. I pored dva gola minusa stvorili smo nekoliko izglednih šansi, naročito u drugom poluvremenu. Uradili su to protiv Budućnosti, što je pokazatelj da znaju da igrajiu i da nijesmo slučajno tu gdje jesmo na prvoligaškoj tabeli. Oko ofsajda koji je prethodio vodećem golu Budućnosti, za sada ne želim da pričam. Pogledaću snimak, mada mi se čini da je bio. Ukoliko je bilo greške sudije, onda je to prelomni momenat utakmice. U ovom trenutku, međutim, više od svega me raduje karakter, dobra igra i šanse koje su napravili naši igrači, i samo je nedostajalo sreće da se vratimo u utakmicu", bio je objektivan Hasim Đoković, pomoćni trener Dečića.

I zaista, Budućnost još nije na vrhuncu forme. Da jeste, “plavi” zasigurno ne bi dozvolili da sredinom drugog dijela Dečić preko rezerviste Pepića opasno zaprijeti čak tri puta u razmaku od četiri minuta. Prvo je Pepić opalio sa 18 metara ali samo za aplauze, jer je lopta prohujala tik pored stative. Potom je asistirao kapitenu Lekiću ali je njegov šut bio za malo iznad prečke, a pas ka Grboviću iskusni štoper je sa sedam metara palsirao pored stative. Utakmica je bila prepuna duela, a obilježile su je povrede domaćih igrača, beka Padovića i Darka Markovića koji je, uprkos želji, morao u drugom minutu nastavka da napusti teren.

Bonus video: