OFK Bar u Podgorici protiv Grblja

Poslali smo dopis FSCG da se zbog nešto lošijih uslova terena u Baru, ovaj meč odigra u Podgorici - naglasio je trener Bara Zlatko Kostić.
222 pregleda 0 komentar(a)
Zlatko Kostić, Foto: Savo Prelević
Zlatko Kostić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.03.2011. 16:08h

U prva dva kola, fudbaleri Bara doživjeli su dva poraza. Možda i očekivano, uzevši u obzir činjenicu da su rivali bili aktuelni šampion i vicešampion države. Mečeve spasa izabranici Zlatka Kostića tražiće u direktnim duelima sa ekipama iz donjeg doma i sredine tabele. Dobra partija protiv Budućnosti pokazala je da Barani posjeduju kvalitet za opstanak u eliti. Međutim, umjesto u Baru ovaj meč će biti odigran u Podgorici u 12.30 časova.

- Poslali smo dopis FSCG da se zbog nešto lošijih uslova terena u Baru, ovaj meč odigra u Podgorici. Imamo dobru saradnju sa ljudima iz JP „Sportski centar“, ali želimo da igramo na boljem terenu nego što je ovaj u Baru. Znamo šta nam je cilj i kako da do njega dođemo. Na domaćem terenu ne smijemo da strahujemo bez obzira ko nam je rival. Meč sa Grbljem koji nije u dobroj formi stiže kao prilika da pokažemo da znamo da odigramo na rezultat, ali i da prekinemo lošu seriju sa početka šampionata. Daćemo sve od sebe da obradujemo domaće navijače i stignemo do tri boda - naglasio je trener Bara Zlatko Kostić.

Nakon dva odigrana kola u nastavku šampionata, fudbaleri Grblja nisu bili na nivou svojih mogućnosti, a samo jedan osvojeni bod niko u Radanovićima protiv Sutjeske nije očekivao.

Prikazana igra, ipak, nije bila razočaravajuća, ali veliki broj neiskorišćenih prilika lišio je Grbljane željenih rezultata. Za knjiženje pobjeda potrebni su golovi, stoga golgeteri tima iz Radanovića, ukoliko žele napredak na tabeli, moraju da, već danas na gostovanju u Baru, krenu sa postizanjem golova.

- Postoje određeni nedostaci u igru koju smo ispoljili u prethodna dva kola, ali najveći problem predstavlja loš golgeterski učinak. Stvaramo prilike, veliki broj spada u kategoriju izrazito povoljnih, ali ne uspijevamo da ih pretvorimo u pogotke. Krajnje je vrijeme da se prekine sa tom praksom, vjerujem da smo naučili lekcije, stoga se i nadam, uz prisustvo koncentracije, dobrom rezultatu u Baru - istakao je Zvezdan Milošević, šef stručnog štaba Grblja.

Bonus video: