Verder u luci spasa, Ajntrahtu bod u Majncu

1 komentar(a)
Zlatko Junuzović, Foto: Bundesliga.com
Zlatko Junuzović, Foto: Bundesliga.com
Ažurirano: 01.04.2018. 18:19h

Nizom od pet utakmica bez poraza - remi i četiri pobjede, Verder je prebrinuo brige oko opstanka u društvu najbojih njemačkih klubova. "Zeleni" su danas na "Vezeru" pobijedili Ajntraht sa 2:1, i nakon 28. kola došli do 36 bodova.

Ajntraht je, sa druge strane, porazom propustio priliku da ostane u zoni Lige šampiona, pa je sada šesti sa 45 bodova, bodom manje od četvrtoplasiranog Lajpciga.

Domaćin je poveo golom Zlatka Junuzovića u 28. minutu. Gosti nisu bili bezospasni pa je Luka Jović u 53. minutu poravnao. Domaćin je autogolom Argentinca Davida Abrahama u 79. minutu, ipak osvoojio tri boda.

U posljednjoj utakmici kola, Majnc je odigrao bez golova protiv Borusija Menhengladbah. Domaćin je bio boplji, ali nije uspio da savlada sjajnog švajcarskog golmana, Jana Zomera. Majnc je ostao na 16. mjestu koje donosi baraž sa trećeplasiranim timom Bundeslige 2. Majnc u posljenjih šest kola ulazi sa prednošću od šest bodova u odnosu na Keln, kojki je u zoni ispadanja. Majnc može i do direktnog opstanka, jer je samo zbog slabije gol razlike ispod Volfsburga, koji je u zoni spasa.

Menhengladbah je deveti sa 37 bodova.

Bonus video: