Smijenili Steševića nakon što je Stešević dao ostavku

"Igrački pogon fudbalskog kluba Mladost, bivšeg i budućeg OFK Titograda, nikada nije vodio ni trenirao nijedan predsjednik kluba, pa neće ni aktuelni, ali nijedan trener, pa ni Vesko Stešević, neće voditi politiku kluba, niti je vodio u prošlosti", navodi se u saopštenju
192 pregleda 0 komentar(a)
Mladost, Foto: Luka Zeković
Mladost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.04.2018. 18:40h

Upravni odbor Mladosti saopštio je da je smijenio trenera Veska Steševića, koji je još u subotu veče podnio ostavku, odmah nakon remija u Petrovcu i sukoba sa predsjednikom kluba Vladanom Vujovićem.

"Na sinoćnoj sjednici Upravnog odbora kluba smijenjen je dosadašnji trener Vesko Stešević, između ostalog zbog loših rezultata u odnosu na obećano i očekivano, a imajući u vidu kvalitet igračkog sastava", kaže se u saopštenju Mladosti, danas dostavljenom medijima.

Stešević je u subotu veče ostavkom odgovorio na kritike igračima koje su stigle od prvog čovjeka kluba, još u svlačionici po završetku meča. Nakon žučne i verbalne rasprave u svlačionici, i na parkingu ispred stadiona, 52-godišnji trener je saopštio da više neće voditi Mladost.

"Nisam više trener Mladosti. Čujem da predsjednik od sjutra preuzima ekipu i želim mu mnogo sreće u radu sa timom", kazao je Stešević nakon meča u Petrovcu.

Uprava mu je odgovorila:

"Igrački pogon fudbalskog kluba Mladost, bivšeg i budućeg OFK Titograda, nikada nije vodio ni trenirao nijedan predsjednik kluba, pa neće ni aktuelni, ali nijedan trener, pa ni Vesko Stešević, neće voditi politiku kluba, niti je vodio u prošlosti", navodi se u saopštenju.

Čelnici Mladosti istakli su da su od prvog dana saradnje "ispunili sve želje i prohtjeve Steševića".

"Radi potpunog informisanja javnosti saopštavamo da su sve želje i prohtjevi Steševića od prvog dana saradnje do juče, ispunjeni do posljednjeg zareza, počev od urednosti izmirivanja obaveza prema stručnom štabu i igračima, nabavke raznoraznih rekvizita i opreme, angažovanja pojačanja po njegovoj želji, veoma skupih priprema, i svih uslova koje nema nijedan klub u Crnoj Gori".

U saopštenju se navodi i da se klub "na aktivan način bavio i zdravstvenim problemom Veska Steševića", koji je zbog povrede na malom fudbalu u prethodne tri sedmice nosio gips i hodao uz pomoć štaka.

"Iako je i to bio razlog da se zbog nemogućnosti izvršenja ugovornih obaveza sa njim raskine saradnja", navodi se dalje.

Stešević je preuzeo tim u finišu jesenje polusezone, nakon odlaska Branka Smiljanića. Podgoričani su bez poraza u proljećnom dijelu sezone, na sedam utakmica ostvarili su dvije pobjede i pet remija, a nakon 26 odigranih kola su 4. na tabeli.

"Nažalost, mnogi dušebrižnici su jedva dočekali iznošenje nezrelih i netačnih stavova od strane istog, kako bi obmanuli javnost u vezi sa situacijom u FK Mladost, kao i pozicijom na aktuelnoj tabeli Prve lige", navedeno je u dopisu iz kluba.

"Saopštenje završavamo starom crnogorskom poslovicom 'drži sirotu za svoju sramotu', koja potpuno oslikava situaciju vezanu za Steševića".

Bonus video: