Milanov ključni korak ka Skudetu

Meč u Torinu riješio Đenaro Gatuzo golom u 68. minutu. Lider sada ima osam bodova i meč više od Intera
62 pregleda 0 komentar(a)
Milan_1, Foto: REUTERS
Milan_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 05.03.2011. 22:28h

Ovo je Milanova sezona, definitivno - to je jasno kao dan nakon što je mečeve „rosonera” počeo da rješava Đenaro Gatuzo!

Zasluge za tri boda iz Torina pripadaju čovjeku koji tokom cijele karijere nije imao nikakve dodirne tačke sa napadom, ali je protiv Juvea upravo on napravio razliku, prije svih zvijezda koje u timu ima Masimilijano Alegri.

Popularni Rino je dao jedini gol na meču (pogodio u 68. minutu, loše je, istina, reagovao i Đanluiđi Bufon), pa se čini da je Milan napravio i ključni korak ka Skudetu, jer je u samo pet dana srušio dva velika rivala (Napoli, pa Juventus). Inter sada kasni osam bodova, pa sjutra protiv Đenove na „Đuzepe Meaci” igra da oživi šampionat. U suprotnom, Milanova razlika bi već sada (10 kola prije kraja) mogla da bude kapitalna...

- Mislim da nije ništa gotovo, naprotiv. Trideset bodova je u opticaju, to znači da je sve moguće. Međutim, imamo sjajnu atmosferu, želimo da pobjeđujemo u svakom meču i to je ono što nas vuče ka Skudetu. Da li će derbi sa Interom da bude odlučujući? Ne, on je samo jedna utakmica u nizu - rekao je Gatuzo, junak navijača Milana.

Milan je, na kraju krajeva, i na „Komunaleu” potvrdio da zna kako se igraju veliki mečevi, a promašaji Zlatana Ibrahimovića i Antonija Kasana u prvom poluvremenu su samo čudom održali rezultat 0:0, sve do 20 minuta prije kraja. Onda je uslijedio odlučujući detalj - napadači Milana su razmijenili nekoliko pasova, a lopta došla do Gatuza koji nije pogriješio. Bio je to gol njegove karijere.

Rezultati: Juventus - Milan 0:1 (Gatuzo 68). Juče: Leće - Roma 1:2. Sjutra: Sampdorija - Ćezena, Bolonja - Kaljari, Kjevo - Parma, Fiorentina - Katanija, Inter - Đenova, Napoli - Breša, Udineze - Bari, Lacio - Palermo.

Bonus video: