Petrovac prekidima dotukao Mornar

Kuriozitet je da su sva tri postignuta nakon prekida a da je više razloga za zadovoljstvo imao gostujući sastav.
0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.03.2011. 18:29h

U sudaru dva tima koja su do ovog kola na prvenstvenoj tabeli razdvajali samo OFK Bar i Sutjeska a u geografskom smislu zamišljena granica na kufinu nije bilo pretjeranog kvalitetnog fudbala ali jeste golova. Kuriozitet je da su sva tri postignuta nakon prekida a da je više razloga za zadovoljstvo imao gostujući sastav.

Petrovac je i ovoga puta bio koban za Mornar tri boda gostima donijela su mir u kuću i sredinu tabele nakon ovog kola. Mornaru su preostale brige i grčevita borba za opstanak do samog kraja. Sve je vrijedno pomena osim gola u drugom poluvremenu dogodilo se u prvih 20-tak minuta prvog dijela igre.

Već u sedmu minutu nakon dobrog prekida Mikelja loptu je nespretno do prečke odbio Masoničić na odbitak odlično reagovao ubojici strijelac Božo Milić i rutinskim udarcem glavom donio prednost svom timu.

Nakon uvodnog šoka, Mornar je konsolidovao redove, zaigrano znatno bolje na sredini terena i relativno brzo stigao do poravnanja rezultata. Novi prekid izveo je Kasapi ubacio loptu na prvu stativu u skoku su se našli kapiten domaćih Vuković i kapiten gostiju Mihailović a lopta se nakon udarca domaćeg igrača odbila od gostujućeg kapitena i završila u mreži.

U prvom poluvremenu po jednu priliku imali su Milić u taboru Petrovca i Petrović u samom finišu nakon novog ubacivanja Kasapija. Promjene rezultata ipak nije bilo. - Zadovoljan sam ovim izuzetno važnim bodovima koje smo po mom mišjlenju i zaslužili na terenu. Lakše se diše nakon dva vezana trijumfa samo smo nastavili sa dobrim rezultatima s kraja prvog dijela šampionata i sada mnogo lakše dočekujemo naredna iskušenja – istakao je pomoćni trerner Petrovca Rudolf Roki Marčić.

Igra koja se mogla očekivati u prvom poluvremenu tvrda, zatvorena i borbena viđena je tek u nastavku. Pravih prilika praktično da i nije bilo a ključni detalj dogodio se u samom finišu meča. Novi prekid gostiju i novi pogodak. Skraćeni korner odlično je izveo fudbaler koji je ponikao u Mornaru Kacić najbolji u skoku bio je novajlija u taboru Petrovca Jovanović za premijerni gol u novom dresu i tri boda na gostujućem terenu veća od malog brda.

- Ekipu poslije ovog poraza prije svega moram vratiti na psihološkom planu gdje nas u narednih 15-tak dana očekuju izuzetno važni mečevi. Presudila su dva prekida da ostanemo bez bodova. Nema predaje, idemo dalje visoko uzdignute glave i vjerujem da već u narednom meču možemo ostvariti mnogo bolji rezultat nego što je to slučaj bio danas – naglasio je strateg Mornara, Boris Ljutica.

Bonus video: