Primorac i Jadran počinju bitku za finalni turnir Jadranske lige

Primorac i Jadran se bore za plasman na finalni turnir Jadranske lige. Kotorani imaju prednost domaćeg bazena, igra se u dvije dobijene utakmice
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2011. 18:44h

Iako su vaterpolisti Primorca u dosadašnjem dijelu sezone ostvarili već tri pobjede nad vječitim rivalom, nema sumnje da novi bokeljski derbi donosi neizvjesnost.

U minulom periodu Primorac je, i pored finansijskih problema, pružao dobre partije protiv Jadrana, ali usljed igračkih otkaza i čestih povreda, teško je pružiti ocjenu o trenutnim mogućnostima aktuelnog evropskog viceprvaka.

Nakon ispadanja sa evropske scene, Kotorani namjeravaju da uspjehe potraže u regionalnom takmičenju, stoga, pobjeda u prvom četvrtfinalnom susretu predstavlja imperativ.

U timu neće biti Antonija Petrovića i Filipa Trajkovića, dok će nedovoljno oporavljeni Adam Štajnmec, ipak, stisnuti zube i staviti „jedanaesticu” na glavu.

- Za razliku od prethodnog dijela takmičarskog ciklusa, jasno je da buduće obaveze dočekujemo u oslabljenom sastavu. Četvrtfinalni dueli sa Jadranom, stoga, donose i veću neizvjesnost. Želimo da ostvarimo prolaz na završni turnir regionalnog takmičenja, međutim, svjesni smo težine zadatka. Ipak, očekujem krajnje zalaganje svog tima i, uz podršku vjernih navijača, nadam se trijumfu na našem bazenu - istakao je crnogorski reprezentativac Draško Brguljan.

Tucak: Ovaj sistem nam ne odgovara

Plasmanom na 5. mjesto Jadran će u svom pokušaju da odbrani titulu u Jadranskoj ligi, u četvrtfinalu morati da bude bolji od vječitog rivala, što je protivno ovogodišnjoj tradiciji, pošto su u svim duelima u ovoj sezoni Kotorani pobjeđivali. Međutim, kako to uvijek biva, u bokeljskom derbiju se ništa ne može prognozirati i bez obzira na trenutni kvalitet bilo koje od ekipa svaki ishod je moguć.

- Teško je prognozirati da li očekujemo plasman na fajnl-for, jer igramo protiv izuzetno jake ekipe koja je u ovom trenutku, barem na papiru, favorit. Međutim, mislim da, ukoliko se poslože neke stvari, možemo da pobijedimo Primorac, jer u meč ulazimo maksimalno motivisani i sa željom da pružimo najviše što možemo - kazao je trener Novljana Ivica Tucak.

Hrvatski stručnjak na klupi ekipe sa Škvera svoj optimizam temelji na trenutnom stanju u obje ekipe.

- S obzirom na sve trenutne okolnosti, rekao bih da u duel ulazimo sa podjednakim šansama i nadam se da ćemo već prvu utakmicu da odigramo dobro, što bi nam pružilo priliku da u Herceg Novom u drugoj utakmici izborimo prolazak dalje. Ali, ono što želim da istaknem pred početak četvrtfinalnih mečeva je činjenica da je sada vidljivo koliko mana ima ovaj jednokružni sistem takmičenja. Jer su ovim načinom crnogorski klubovi u podređenom položaju, jer su imali po dva domaćinstva i tri gostovanja u duelima sa najjačim ekipama lige. Za razliku od Primorja, Mladosti i Juga, koji su imali po tri domaćinstva, a dva gostovanja. To se odrazilo na tabelu, jer su na prva tri mjesta upravo hrvatski klubovi, a na 4, 5. i 6. crnogorski. Ne želim nikoga konkretno da kritikujem, samo iznosim mišljenje da ovaj jednokružni sistem nije baš najsrećnije rješenje - zaključio je Tucak.

Meč na bazenu "Nikša Bućin" počinje u 18 sati.

Ostali mečevi razigravanja za finalni turnir se igraju u subotu, a sastaju se: Jug - Budva M:tel, Primorje - Kopar i Mladost - Mornar.

Bonus video: