Ranijeri: Čelzi može da osvoji Ligu šampiona

U pitanju je fantastična ekipa sa izvrsnim pojedincima. Ako osvoje Ligu šampiona, nemojte to smatrati iznenađenjem, kazao je Ranijeri o svom nekadašnjem klubu
0 komentar(a)
ranijeri, Foto: Reuters
ranijeri, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.03.2011. 11:50h

Nakon odlaska iz Rome, Klaudio Ranijeri ima mnogo više vremena za intervjue, analize i prognoze.

U intervjuu torinskom listu Tutosport, popularni "Mislilac" je na pitanje ko će osvojiti Ligu šampiona tipovao na svoj nekadašnji klub, Čelzi.

"U pitanju je fantastična ekipa sa izvrsnim pojedincima. Ako osvoje Ligu šampiona, a to definitivno mogu da urade, ne bih to doživio kao iznenađenje", rekao je Ranijeri, koji je od 2000. do 2004. godine predvodio Čelzi.

Italijan takođe tvrdi da nije iznenađen što je klub iz zapadnog Londona trenutno tek četvrti na tabeli Premijer lige, sa 12 bodova zaostatka za vodećim Mančester junajtedom.

"Znate kako, fudbal nije nauka. Ne treba vam mnogo pronicljivosti da zaključite da u fudbalu postoje dobri i loši momenti i da se oni smjenjuju", rekao je Ranijeri.

Bivši trener Juventusa, Rome, Atletiko Madrida i mnogih drugih klubova komentarisao je formu Fernanda Toresam, koji još nije postigao gol u Premijer ligi.

"Možda Tores nije 100 odsto spreman, baš kao i Drogba, ali vjerujem da će obojica biti bolji i da će činiti udarnu snagu Čelzija u nastavku sezone", zaključio je Ranijeri.

Bonus video: