Albanija - Crna Gora 10. avgusta u Tirani

Duel u Tirani biće dobar test za Kranjčarovu ekipu pred kvalifikacioni duel sa Velsom u Kardifu (septembar), kao i finalne okršaje sa Englezima pod Goricom i Švajcarskom u gostima.
0 komentar(a)
alba, Foto: Savo PRELEVIĆ
alba, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 03.03.2011. 00:52h

Crna Gora i Albanija odigraće prijateljsku utakmicu 10. avgusta u Tirani, dogovoreno je između dva Fudbalska saveza.

Biće to “revanš” za prijateljski duel igran u maju prošle godine u Podgorici, u kojem je četa Josipa Kužea na debiju Zlatka Kranjčara pred crnogorskom publikom iznenađujuće slavila sa 1:0.

Fudbalski savez Crne Gore je imao i druge ponude da u avgustovskom terminu reprezentacija odigra kontrolnu utakmicu, ali je izabrao Albaniju jer je baš uoči majskog susreta bilo dogovoreno da se odigra još jedan meč, ali uz promjenu domaćinstva.

Sve domaće utakmice Albanci igraju na stadionu “Kemal Stafa” u Tirani, čiji je kapacitet 19.600. Albanija je poznati kao rerprezentacija koja vrlo rijetku gubi na tom stadionu, iako su takvom trendu nedavno odoljeli Slovenci, koji su slavili sa 2:1.

Duel u Tirani biće dobar test za Kranjčarovu ekipu pred kvalifikacioni duel sa Velsom u Kardifu (septembar), kao i finalne okršaje sa Englezima pod Goricom i Švajcarskom u gostima (oktobar).

Prije toga, u junu, Crna Gora će u Podgorici igrati kvalifikacioni meč protiv Bugarske, pa će pred utakmicu sa Albanijom biti malo jasnije kolike su šanse Vučinića i društva da naprave podvig i plasiraju se na Evropsko prvenstvo.

Crnoj Gori inače, uskoro predstoje dva jaka kontrolna meča na Dalekom istoku - 25. marta protiv Japana i Šizouoki i četiri dana kasnije protiv Južne Koreje u Seulu.

Bonus video: