Đalović potpisuje za Amkar

Amkar je izuzetno „prohodan” za crnogorske fudbalere još od kada je 2008. godine ekipu predvodio Miodrag Božović
52 pregleda 0 komentar(a)
đalović, Foto: Zoran ĐURIĆ
đalović, Foto: Zoran ĐURIĆ
Ažurirano: 03.03.2011. 00:52h

Crnogorski napadač Radomir Đalović danas putuje u Perm, sjutra će obaviti ljekarske preglede, a već u subotu ili nedjelju potpisati ugovor sa ruskim prvoligašem Amkarom, saznaju “Vijesti”.

Prelazni rok u Rusiji traje do polovine marta, pa će klub koji se prošlog mjeseca jedva spasio selidbe u niži rang zbog finansijskih problema (intervenisali su čelnici regiona Permska oblast) dovesti Đalovića kako bi se dodatno pojačao u napadu.

Amkar je izuzetno „prohodan” za crnogorske fudbalere još od kada je 2008. godine ekipu predvodio Miodrag Božović, a Nikola Drinčić, potom i Mitar Novaković, postali nezamjenjivi u veznom redu.

Novaković i dalje igra za Amkar, dok se Drinčić u međuvremenu preselio u Spartak iz Moskve, a potom i u Krasnodar.

Đalović nosi dres Rijeke od 2007. godine, s tim što je jednu sezonu (2008/09) proveo u Rapidu iz Bukurešta. Na Kantridi je odavno postao prva zvijezda tima (odigrao je više od 60 utakmica i postigao preko 30 golova), pa su čelnici hrvatskog već duže vrijeme čekali pravu ponudu kako bi ostvarili zaradu. Visina i dužina ugovora sa ruskim klubom još nisu poznati.

Đalović, koji je rođen 29. oktobra 1982. godine u Bijelom Polju, u karijeri je još nosio dresove Zagreba, Arminije Bilefeld i turskog Kajzerija.

Za reprezentaciju je odigrao 17 utakmica i postigao šest golova.

Bonus video: