Manćini: Deset bodova je ipak previše

Da smo pobijedili Fulam nada bi sigurno postojala, ekipa bi se vjerovatno drugačije ponašala. Ovako će biti teško, jer je 10 bodova previše - rekao je Manćini
0 komentar(a)
Manćini, Foto: REUTERS
Manćini, Foto: REUTERS
Ažurirano: 02.03.2011. 12:57h

Mančester siti je digao ruke od titule, makar je to najavio menadžer „građana” Roberto Manćini, bez obzira što je Mančester junajted u derbiju poražen od Čelzija,Lider ima 10 bodova više od gradskog rivala, a tim sa Istlendsa je u nedjelju protiv Fulama prospustio šansu da postane i treći tim koji vjeruje u titulu (nakon Junajteda i Arsenala).

- Da smo pobijedili Fulam nada bi sigurno postojala, ekipa bi se vjerovatno drugačije ponašala. Ovako, treba da budemo realni, teško je očekivati da će nam se ukazati nova šansa da se uključimo u borbu za titulu, jer je 10 bodova previše - rekao je menadžer Sitija.

Italijan, međutim, ima drugi zadatak, od kojeg mu možda i zavisi budućnost u Engleskoj - mora da se plasira u Ligu šampiona ako želi da i naredne sezone vodi jaki Mančester siti.

Siti je trenutno na trećem mjestu sa dva odnosno tri boda više od pratilaca Čelzija i Totenhema (s tim što ima i meč više).

- Ko je rekao da nas čeka lak posao? Sezona je duga, mi igramo na tri fronta i nema razloga da ne vjerujemo u uspješan kraj - kazao je Manćini.

Siti se plasirao u osminu finala Lige Evrope, gdje ga čeka dvomeč sa Dinamom iz Kijeva, a stigao je i do četvrtfinala FA kupa.

Mančester je posljednji trofej osvojio davne 1976. godine kada je trijumfovao u Liga kupu Engleske.

Bonus video: