Čelzi na Mančester, Runi protiv Toresa

Igram najgoru sezonu u karijeri, ali mislim da su moji problemi završeni - izjavio je Vejn Runi uoči večerašnjeg derbija sezone na "Stemford bridžu"
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2011. 13:23h

Pred početak sezone za duele između Čelzija i Mančester junajteda svi su predviđali da će biti okršaji za titulu, a sada, pred večerašnji meč dva tima na „Stemford bridžu”, navijači Čelzija mogu samo da maštaju o trofeju, jer su „plavci” daleko od prvog mjesta (imaju 15 bodova i meč manje od „đavola”).

Zato je ovaj derbi u Londonu mnogo važniji za Junajted kako bi sačuvao prednost u odnosu na drugoplasirani Arsenal. Ipak, Karlo Anćeloti je rekao upravo ono što može da se svidi Arsenu Vengeru, koji sigurno očekuje mnogo od Čelzija večeras.

- Titula je vjerovatno nedostižna za nas, želimo da se plasiramo među četiri najbolja tima, to je naš cilj. Naravno da želimo da pobijedimo Junajted. Vjerujemo u trijumf, ali smo istovremeno i realni pa znamo da neće biti lako doći do njega - rekao je Anćeloti.

Vejn Runi će istrčati od prvog minuta, jer je Fudbalska asocijacija Engleske (FA) odlučila da ga ne kazni zbog udaranja igrača Vigana Džejmsa Mekartija. Italijanu to nije smetalo...

- FA je tako odlučila, pravila su jasna. Srećan sam što će Runi da bude dio spektakla - kazao je menadžer Čelzija.

Tradicija govori da Junajted još od 2002. godine nije slavio protiv Čelzija u gostima. Međutim, tim ser Aleksa Fergusona je ove godine oborio mnoge rekorde, pa nikom ne bi bilo čudno da sruši i ovaj loš niz.

- Mančester je uvijek skoncentrisan u velikim utakmicama. Rekao bih da je taj kvalitet posebno izražen ove sezone, jer je poražen samo od Volvsa u Premijer ligi. Zato je, na kraju krajeva, i lider šampionata - istakao je Anćeloti.

Čelzi, dakle, ima svoje ciljeve, a Mančester u narednih šest dana mora da potvrdi da je zreo za titulu, jer ga u nedjelju čeka i gostovanje najvećem rivalu - Liverpulu. Bez obzira na to što su „redsi” potpuno izgubili kompas, u takvim utakmicama je sve moguće...

- Jasno je da nas čeka težak posao u tim utakmicama. I tačno je, od njih nam vjerovatno i zavisi sezona, jer ako slavimo, to će značiti da smo odradili veliki posao na putu ka tituli - rekao je Ferguson.

Runi je spreman da se dokaže na „Stemford bridžu”.- Igram najgoru sezonu u karijeri, ali mislim da su moji problemi završeni. Osjećam se odlično, a gol protiv Mančester sitija je bio ključan, nakon njega sam oživio - kazao je napadač Junajteda.

Bonus video: