Sad se misli i o eliti

Ukoliko ne uđemo u elitu ove sezone, onda ćemo se naredne sezone sigurno boriti da ostvarimo takav cilj - kaže Jeknić, koji boravi u Crnoj Gori, jer je dobio prinovu u porodici.
134 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2011. 22:44h

Kada ga je prošle godine put odveo u daleki Peking, crnogorski internacionalac Vlado Jeknić bio je svjestan da ga očekuje drugačiji, novi izazov na azijskom tlu. Nekadašnji defanzivac Crvene stijene i Sutjeske prethodno je sticao dragocjeno internacionalno iskustvo u Njemačkoj i Mađarskoj, ali se nakon šest mjeseci u pekinškom drugoligašu Baksiju u potpunosti adaptirao na tamošnju, fudbalsku klimu.

Jeknić spremno iščekuje novi izazov, a sada su i ambicije njegovog kluba neuporedivo veće.

- Klub želi da se bori za plasman u Prvu ligu, stigao nam je jedan napadač iz Brazila, a imamo i trenera Belgijanca. Ukoliko ne uđemo u elitu ove sezone, onda ćemo se naredne sezone sigurno boriti da ostvarimo takav cilj - kaže Jeknić, koji boravi u Crnoj Gori, jer je dobio prinovu u porodici (proteklih dana proslavio je rođenje druge kćerke).

- Dobio sam 15 slobodnih dana, klub mi je maksimalno izašao u susret, tako da trenutno slobodno vrijeme provodim sa porodicom - dodao je Jeknić.

Crnogorski internacionalac, koji je uknjižio šest nastupa u dresu “hrabrih sokola”, ima još godinu ugovora sa timom iz Pekinga...

- Prezadovoljan sam svime, ali najbitnije je da sve prođe kako treba i u narednoj sezoni, a nakon toga ćemo da vidimo. Sigurno da su iskustva različita, svakako da je evropski fudbal zreliji, ali u Japanu, Koreji i Kini sve ide uzlaznom linijom - dodao je Jeknić.

Ekonomski bum u najmnogoljudnijoj svjetskoj zemlji pozitivno utiče i na fudbalska zbivanja...

- Sigurno, pravi primjer je i kupovina Brazilca Klea iz Partizana. Kinezi bukvalno tada nijesu ni pitali za cifru, isplatili su četiri miliona eura obeštećenja u jednom dijelu. Olimpijada je takođe puno doprinijela da se popravi infrastruktura, tako da će i fudbal u Kini dodatno napredovati u narednom periodu - rekao je štoper kineskog drugoligaša.

Bonus video: