Konačna odluka: Simon Vukčević završio karijeru

Vukčević (32) je sredinom januara najavio da je kraj blizu, da bi mjesec kasnije, 16. februara potpisao ugovor na godinu sa ekipom Budućnosti
271 pregleda 11 komentar(a)
simon vukčević, Foto: Fk-buducnost.me
simon vukčević, Foto: Fk-buducnost.me
Ažurirano: 30.03.2018. 11:26h

Simon Vukčević neće igrati za Budućnost, neće uopšte više igrati fudbal - jedan od najtalentovanijih i najboljih fudbalera koje je Crna Gora ikada imala definitivno je odlučio da završi karijeru.

"Simon je odlučio da napusti fudbal. Nije mogao da dođe do nivoa na kome je bio nekad. Hvala predsjedniku i upravi kluba, jer su uradili sve da ga ubijede da pokuša da se vrati. Na kraju je, međutim, to bio prevelik zalogaj", rekao je trener Budućnosti Vladimir Vermezović.

Vukčević (32) je sredinom januara najavio da je kraj blizu, da bi mjesec kasnije, 16. februara potpisao ugovor na godinu sa ekipom Budućnosti.

"Zadovoljan sam i srećan što se vraćam u rodni grad", kazao je tada nekadašnji as Partizana i Sportinga iz Lisabona, reprezentativac Crne Gore.

On je, međutim, preskočio zimske pripreme u Antaliji, a očito da je shvatio da više nije igrač kakav je nekada bio i da ne može da dođe do nivoa, koji zahtjeva profesionalno igranje fudbala.

Simon je sa 13 godina iz Podgorice otišao u Partizan, zatim u ruski Saturn, i to protiv svoje volje, kako je kasnije često isticao.

Eksplodirao je u lisabonskom Sportingu, u kojem je od 2007. do 2011. godine odigrao 77 mečeva i postigao 11 golova.

Baš 2007, od premijernog meča sa Mađarskom, krenula je i njegova karijera u reprezentaciji Crne Gore, za koju je odigrao 45 mečeva i postigao dva gola.

Iz Sportinga je 2011. prešao u engleski Blekburn, 2013. je postao član ukrajinskih Karpata, kada je negdje i postalo jasno da se Simonova fudbalska zvijezda gasi, i to mnogo prije vremena.

Igrao je za Vojvodinu, grčki Levadiakos, Enonis sa Kipra i portugalski Čaves.

Bonus video: