Arsenal spreman da plati 20 miliona funti za Rejnu

Liverpul je, naime, prošlog ljeta sa Rejnom vrijedan 80 hiljada funti sedmično, ali su engleski mediji otkrili da je u njemu klauzula da može da ode za 20 miliona funti.
0 komentar(a)
Pepe Rejna, Foto: REUTERS
Pepe Rejna, Foto: REUTERS
Ažurirano: 28.02.2011. 17:50h

Arsenal je spreman da na ljeto plati 20 miliona funti (23,5 miliona eura) za golmana Liverpula Pepea Rejnu, koliko za njega traži klub sa “Enfilda”, prenijeli su danas engleski mediji.

Liverpul je, naime, prošlog ljeta sa Rejnom potpisoa ugovor vrijedan 80 hiljada funti sedmično, ali su engleski mediji otkrili da je u njemu klauzula da može da ode za 20 miliona funti. U trku se, navodno, odmah uključio Mančester junajted, jer traži dugotrajnu zamjenu za Edvina van der Sara, koji se oprašta na kraju sezone. Arsenal, sa druge strane, još od odlaska Jensa Lemana, 2008. godine, nije uspio da nađe standardnog čuvara mreže, pa trener Arsen Venger rješenje vidi u reprezentativcu Španije.

Na golu Arsenala ove sezone smjenjivala su se trojica čuvara mreže, Manuel Almunia, Lukaš Fabianski i Vojceh Šćešnji.

Klub sa "Enfilda" trenutno je šesti u Premijer lige i ima osam bodova manje od Totenhema, koji se kao četvrtoplasirani nalazi na mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Arsenal je drugi na tabeli sa četiri boda manje od vodećeg Mančester junajteda, a juče je poražen u finalu Liga kupa od Birmingema sa 2:1. Pobjedonosni gol za Birmingem u 90. minutu postigao je Obafemi Martins poslije nesporazuma odbrambenog igrača Lorena Kosijelnija i golmana Šćešnjija.

Bonus video: