Maraviljin duh nad Sicilijom

Nakon što je dao četiri gola Palermu, Aleksis Sančes je u 53. minutu zamijenjen vjerovatno kako bi prestala ta igra kobalice na Siciliji
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2011. 17:12h

Neuništiva Sicilija je u nedjelju ostala bez teksta, igrači Palerma su bili u šoku dok su gledali kako fudbal koji je ličio na onaj sa video igrica u režiji Udinezea, ekipe koja je nakon sedmice na „Barberi” dobio nadimak „italijanska Barsa”.

A da bi Udineze bio imalo sličan evropskom gigantu, mora da ima igrača koji može da uradi slične stvari kao Lionel Mesi... Ni to nije problem - Aleksis Sančes, čovjek kojeg odavno zovu Maravilja, definitivno može da bude Mesi iz Udina. Nakon što je dao četiri gola Palermu, Čileanac je u 53. minutu zamijenjen vjerovatno kako bi prestala ta igra kobalice na Siciliji...

Da je ostao do kraja i postigao još koji gol gazda Palerma Mauricio Zamparini bi se možda odrekao kluba, grada, svega. Ovako, sve se završilo na tih „skromnih” 7:0...

A kada se piše o Udinezeu, nemoguće je da se ne pomene Antonio di Natale, trostruki strijelac u nedjelju.

GOLMANI

Anduhar (Katanija) - Dijego Simeone je počeo da sakuplja bodove. Protiv Đenove mu je bio potreban i pravi Anduhar, koji je kod 2:1 za svoj tim (tako je i ostalo do kraja) odbranio penal Migelu Velosu.

Landro (Lil) - francuski mediji posebno ističu njegovu ulogu u derbiju sa Lionom. Odbranio je zicere Gurkufa, Tulalana, Brijana... Ipak, jedna lopta je morala da prođe (pogodio je Kalstrom).

ODBRANA

Nagatomo (Inter) - Japanac je lijevi bek, ali u Interu će morati da se navikava na sve... Protiv Sampdorije je prvi put u karijeri zaigrao na poziciji desnog beka i zadovoljo Leonarda.

Humels (Borusija Dortmund) - on je bio posebno inspirisan u Minhenu, protiv tima koji ga je olako pustio 2008. godine. Bajern mu nije vjerovao, Borusija jeste i Humels se golom odužio za to „povjerenje” bavarskog kluba.

Kulibali (Nica) - slučajan ili ne, ali gol koji je dao Sent Etjenu je za vikend obišao svijet. Bio je skoro kod korner zastavice kada je pogodio mrežu evrogolom...

Žuan (Roma) - Brazilac ne briljira ove sezone, ali u svakom momentu odskače od svih defanzivaca „vučice”. Gol protiv Parme za 2:0, ipak, na kraju nije značio ništa.

SREDINA

Šahin (Borusija Dortmund) - „milionere” čeka pakao na ljeto - kako zadržati igrača koji je zaludio svakog skauta na svijetu. Velikani su na čekanju, ne pitaju za cijenu kada je turski internacionalac u pitanju.

Dijego (Volfsburg) - „vukovi” više nisu tim koji oduševljava ofanzivnom igrom, ali dok je u sastavu Dijego sve je moguće - jedina istinska klasa u Volfsburgu.

Snajder (Inter) - Inter je preko 70 minuta djelovao jalovo, a onda je Snajder u sekundi promijenio tok utakmice. Klasa uvijek dođe na svoje.

Parker (Vest Hem) - navijači „čekićara” se kunu u njega, postao je simbol Vest Hema i ključni čovjek u borbi za opstanak.

Kalstrom (Lion) - zahvaljujući njegovom golu protiv Lila za 1:1, francuski šampionat je otvoreniji nego ikad. Pet prvoplasiranih timova je u samo četiri boda razlike.

Buskets (Barselona) - nije greška - Buskets, jedini pravi defanzivni vezni igrač u Barsi (sa zaboravljenim Maskeranom) je protiv Majorke namjetio dva gola.

NAPAD

Amauri (Parma) - možda mu je dolazak u Parmu korak nazad u karijeri, ali suština je da svaki igrač procvjeta onog trenutka kada napusti nesrećni Juventus.

Žigić (Birmingem) - Englezi su složni da je on bio ključni čovjek u osvajanju Karling kupa, prvog trofeja nakon 48 godina...

Martins (Birmingem) - ... ali je sva slava na kraju pripala strijelcu pobjedonosnog gola - Obafemiju Martinsu!

Ernandes (Mančester junajted) - Berbatov je malo uzeo predah, Runi i dalje igra toplo-hladno, pa je Meksikanac znao da mora da uradi više nego inače - dva gola Viganu su bila po ukusu ser Aleksa Fergusona.

Di Natale (Udineze) - lider Udinezea, bez obzira na eksploziju Sančesa. Dao je već 21 gol u šampionatu.

Sančes (Udineze) - sa Di Nataelom čini vjerovatno najbrži i najopasniji tandem u Seriji A.

Honas (Valensija) - trebalo bi da se desi čudo pa da se Valensija ne plasira u Ligu šampiona na redne sezone. Nakon tri boda u Bilbau, koja je donio Brazilac Honas, taj cilj je još bliže.

Di Vajo (Bolonja) - veteran koji ima fudbal u malom prstu. Zavrtio je glavu Juventusu i Luiđiju del Neriju.

Bonus video: