Anži za Gatuza nudi 10 miliona eura!

Iz kluba glavnog grada Dagestana nude Milanu duplo više u nadi da će Gatuzo prije isteka ugovora pojačati Anži.
0 komentar(a)
Gatuzo, Foto: Reuters
Gatuzo, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.02.2011. 15:31h

Anžiju iz Mahačkale nije dovoljan samo Roberto Karlos – ruski prvoligaš želi i Đenara Gatuza, vezistu Milana, i za to je spreman da izdvoji čak 10 miliona eura, što bi bio rekordan transfer u ruskom fudbalu.

Naime, procjenjuje se da je pet miliona eura trenutna cijena Gatuza, kome ugovor sa Milanom ističe na ljeto 2012. godine. Iz kluba glavnog grada Dagestana nude Milanu duplo više u nadi da će Gatuzo prije isteka ugovora pojačati Anži.

- Za nas je njegov dolazak prioritet. Gatuzo je sada u pravim godinama da razmišlja o završetku karijere i potpis na finansijski veoma vrijedan posljednji ugovor. Anži sebi to može priuštiti, i spreman je da punudi Milanu duplo više od trenutne vrijednosti igrača na tržištu kako bi ga doveo u svoje redove prije isteka njegovog ugovora – kazao je izvor iz Anžija ruskom portalu “Lajfsports”.

Ako Milan i Gatuzo pristanu na ovu ponudu (nigdje se ne pominje koliko bi igrač zarađivao u Anžiju), Milan će za 33-godišnjeg vezistu dobiti milion više nego što ga je platio Salernitani 1999. godine. Želje Anžija i predsjednika kluba Sulejmana Kerimova (četvrtog na listi najbogatijih ljudi u Rusiji) se, međutim, ne završavaju sa Gatuzom. U ovom ruskom klubu razmišljajuju da dovedu i 36-godišnjeg Brazilca Žuninja, trenutno člana katarske Al Garafe, bivšeg člana francuskog Liona i Vaska de Game.

Anži je prošle godine završio prvenstvo Rusije na 11. mjestu na tabeli.

Bonus video: