Martins i Žigić heroji Birmingema

Čuda je činio Ben Foster - golman koji je 2009. godine donio Mančester junajtedu trofej Karling kupa sjajnim intervencijama u penal seriji, odbranio je tri zicera Samiru Nasriju i po jedan Andreju Aršavinu i Niklasu Bendtneru
0 komentar(a)
birmingem_1, Foto: Reuters
birmingem_1, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.02.2011. 18:58h

Užasna greška defanzivca Lorana Košijelnija i golmana Vojčika Šćećnija uništila je Arsenal - u 89. minutu finala Karling kupa na „Vembliju”, nesigurni dvojac „tobdžija” nije mogao da se dogovori ko će prvi da dođe do lopte, koja se odbila do Obafemija Martinsa. Nigerijski napadač je nevjerovatni poklon bez imalo muke proslijedio do mreže za konačnih 2:1 i donio Birmingemu prvi trofej nakon 48 godina!

Uz Martinsa, koji je na pozajmicu stigao iz ruskog Rubina, heroj drugog najvećeg grada u Velikoj Britaniji je Nikola Žigić. Srpski gorostas je u 28. minutu donio vođstvo svom timu, a u samom finišu spustio loptu glavom u šesnaesterac rivala i izazvao već opisanu paniku Košijelnija i Šćećnija.

- Ovo je jedan od najznačajnijih trenutaka u mom životu. Kada pomislim koga smo savladali... Nevjerovatno. Prije početka sam pomislio da bi Arsenal pobijedio u devet od 10 utakmica, ali smo mi vjerovali. Ovo je bila izvanredna predstava - blistao je od sreće trener „plavaca” Aleks Mekliš.

Arsenal je imao mnogo više prilika. Do izjednačenja je stigao u 39. minutu, nakon sjajnog voleja Robina van Persija, koji se u tom trenutku i povrijedio. „Tobdžije” su kasnije imale nekoliko fenomenalnih prilika, ali je čuda činio Ben Foster - golman koji je 2009. godine donio Mančester junajtedu trofej Karling kupa sjajnim intervencijama u penal seriji, odbranio je tri zicera Samiru Nasriju i po jedan Andreju Aršavinu i Niklasu Bendtneru.

- Jedna mala greška u komunikaciji nas je previše koštala. Nakon toga više nije bilo vremena da stignemo do remija. Ne mogu da krivim Vojčika, on je mlad momak. Samo se nadam da će ga ovo ojačati - rekao je Arsen Venger.

Arsenal je neočekivanim porazom propustio veliku šansu da nakon šest godina posta osvoji neki trofej.

- Želio sam da se ta crna serija prekine. Sada još moramo da čekamo - zaključio je Venger.

Bonus video: