OTVORIO DUŠU

Ranijeri: Možda sam trebao otići u junu

„Ove sezone sam u Romi bio jedini gromobran. Sad kad me nema, na ekipi je da pokaže sve. Ja sam podnio ostavku iz ljubavi prema Romi i Rimu“, ističe rođeni Rimljanin.
0 komentar(a)
Ranijeri, Foto: Reuters
Ranijeri, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.02.2019. 01:28h

“U fudbalu postoje Pakao i Raj, i svako može da bira gdje želi da bude. U poređenju sa Engleskom, Italija je za mene pakao”, uz gorak osmjeh je kazao Klaudio Ranijeri, sada već bivši trener Rome, koji je u intervjuu za italijansku državnu tv stanicu TG1", praveći poređenje između Serije A i Premijer lige, u kojoj je od 2000. do 2004. godine vodio ekipu Čelzija.

Ranijeri je dodao da želi da nastavi da trenira ekipe, uz konstataciju da ga „Engleska fascinira, ali da mu se dopada i Serija A“. Potom je govorio o Romi...

„Ove sezone sam u Romi bio jedini gromobran. Sad kad me nema, na ekipi je da pokaže sve. Ja sam podnio ostavku iz ljubavi prema Romi i Rimu“, ističe rođeni Rimljanin.

Ranije je potom ušao u detalje oko problema koji su se stvorili ove sezone sa nezadovoljstvom pojedinih igrača minutažom na terenu.

„Prevladali su lični interesi u odnosu na timske. Kad smo razgovarali u svlačionici svi su bili saglasni da ćemo morati često da mijenjamo igrače, da svima pružim šansu. Međutim, kasnije su neki igrači negodovali prilikom izmjena...Ja više nisam u Romi, ali će i ubuduće neki igrači morati na klupu“, dodaje Ranijeri.

Na pitanje koje su bile njegove greške za godinu i po dana koliko je proveo na klupi Rome, Ranijeri je odgovorio:

„Možda sam trebao otići u junu“, zapitao se Ranijeri.

Ranijeri odbacuje mogućnost da su pojedini igrači „veslali u suprotnom pravcu“.

„Ne vjerujem. Imate igrače koji sa određenim trenerom pružaju 110 odsto mogućnosti, dok neki drugi nikad ne nađu zajednički jezik sa trenerom. Naravno, smatram da je posao trenera da maksimalno iskoristi sve karakteristike svih igrača....Međutim, kad sam ja bio igrač, trudio sam se da shvatim šta od mene želi trener“, nastavlja Ranijeri.

Nakon sjajne prošle sezone, u kojoj je zamalo osvojila titulu ispred Intera, Roma je ove sezone igrala ispod očekivanja...

“Nisam bio veliki igrač, ali nikada se nisam predavao. To je duh engleskog fudbala, igrači su lavovi, i trener treba da ih “uspori”. Žao mi je što nisu svi igrači Rome ove sezone imali takav duh, kao što je bio slučaj lani”, zaključio je Ranijeri.