Di Vajo ne prašta Juventusu

U sezoni u kojoj su navijači Juventusa preživjeli bukvalno sve, od brojnih povreda do goleada od prosječnih italijanskih timova, nisu ni slutili da će im se dogoditi i Bolonja
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2011. 22:40h

U sezoni u kojoj su navijači Juventusa preživjeli bukvalno sve, od brojnih povreda do goleada od prosječnih italijanskih timova, vjerovatno nisu ni slutili da će im se dogoditi i Bolonja i vječni strijelac Marko di Vajo (sa dva gola srušio bivši klub).

Međutim, Luiđiju del Neriju i njegovom umornom Juventus ove sezone ne ide nikako, Skudeto više niko ne spominje, od velikog Juvea nema ni govora, pa je jasno da je i ovogodišnji projekat potpuno propada.

Bolonja se u Torinu naigrala fudbala, slavila sa 2:0 u meču nakon kojeg je trener Bolonjeza Alberto Malezani opet veličao svoje igrače. Kao i prošle sedmice poslije velike pobjede nad Palermom.

- Rekao sam da imamo kvalitet za velike stvari, ali utakmicu protiv Palerma i ovu nije moguće uporediti. A kada pobijedite dva takva rivala u samom osam dana, jasno vam je da je vaša ekipa prava - rekao je Malezani.

Bolonja je donedavno strahovala za opstanak, ali je sada, čini se, zona ispadanja suviše daleko - Malezanijev tim ima 35 bodova, 12 više (i meč više) od Breše, koja je u ovom trenutku u zoni Serije B.

Rezultati: Juventus - Bolonja 0:2 (Di Vajo 49,66). Sjutra: Katanija - Đenova, Ćezena - Kjevo, Bari - Fiorentina, Kaljari - Lacio, Breša - Leće, Roma - Parma, Palermo - Udineze, Sampdorija - Inter. Ponedjeljak: Milan - Napoli.

Bonus video: