Sad je definitivno gotovo

Real remizirao u La Korunji (0:0) i zaostao za Barselonom sedam bodova. Sada samo čudo ekipu Žozea Murinja može da odvede do titule
0 komentar(a)
real, Foto: Reuters
real, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.02.2011. 21:38h

Real nije imao sreće u finišu, pošto su šutevi Adebajora i Kristijana Ronalda završili na stativi, dok se Benzema spetljao u idealnoj poziciji. Ipak, realnost Reala je drugo mjesto na tabeli, Barsa je jedna dimenzija više i bilo je samo pitanje vremena kada će se odvojiti na tabeli.

Barsa galopom kroz Palma de Majorku

Barselona je prije Realovog meča savladala Majorku u utakmici koju su španski mediji opisali kao najavu izlaska iz krize, aludirajući na remi u Hihonu, poraz od Arsenala u Londonu i tijesnu pobjedu protiv Atletik Bilbaoa na "Nou Kampu" prošle subote.

Bila je ovo vrlo opasna utakmica u najavi za katalonskog giganta, pošto Pep Gvardiola nije mogao da računa na Ćavija, Pujola, Danija Alveša i golmana Valdesa, ali je Majorka pravila probleme samo u prvih 20 minuta.

U 26, Keita je uposlio Mesija, koji je glavom prebacio Auatea za svoj nevjerovatni 42. gol u svim takmičenjima ove sezone, a 26. u prvenstvu.

I, sve je bilo gotovo. Domaćin je morao da se otvori, a dodatni prostor u napadu Barselona je surovo koristila.

Vilja je nakon duge lopte Busketsa postigao 17, a Pedro nakon šuta iz daljine svoj 13. gol u sezoni.

Atletiko Madrid i Sevilja su prethodno remizirali na "Visente Kalderonu" (2:2), iako su gosti golovima Negreda i Rakitića dva puta vodili.

Rezultati: Deportivo - Real Madrid 0:0, Majorka - Barselona 0:3 (Mesi 38, Vilja 57, Pedro 66), Atletiko Madrid - Sevilja 2:2 (Koke 47, Rejes 77 - Negredo 42, Rakitić 66), Espanjol - Real Sosijedad 4:1 (Estrada 42 (autogol), Garsija 54, Kaljehon 81, Markez 90 - Estrada 44), Sporting Hihon - Saragosa 0:0.

Nedjelja: Erkules - Hetafe, Levante - Osasuna, Rasing - Viljareal, Atletik Bilbao - Valensija.

Ponedjeljak: Malaga - Almerija.

Bonus video: