Rudar rutinski slavio u Baru

- Znao sam da nas čeka težak meč ali smo sve dogovoreno sproveli u djelo na terenu - rekao je trener Rudara Nebojša Vignjević nakon pobjede u Baru (2:0)
0 komentar(a)
Rudari, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Rudari, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 26.02.2011. 16:44h

Šampion je pokazao svoje pravo lice u Baru i po pravom proljećnjem danu na “Topolici” najavio znatno ljepše i uspješnije proljeće.

Izabranici Nebojše Vignjevića ostali su u prelaznom roku bez kapitena Ranđelovića, ali je u ovom meču omladinski reprezentativac Milivoje Mrdak pokazao da će biti dostojna zamjena u završnici napada. Pozitivan bilans iz pripremnih mečeva domaćeg tima nije dobio pokriće na premijeri pred svojim navijačima a Rudar je u svim segmentima igre nadvisio svog rivala.

- Znao sam da nas čeka težak meč ali smo sve dogovoreno sproveli u djelo na terenu. Nije se moglo očekivati kvalitetna i lijepa za oko fudbalska predstava zbog terena iako je on u zaista dobrom stanju u pravo vrijeme smo postigli golove i meč mirno priveli kraju - istakao je šef struke Rudara, Nebojša Vignjević.

Želja, volja i zalaganje bili su evidentni u timu Zlatka Kostića, ali je kvalitet ipak odnio prevagu.

Poslije opreznog početka prvi udarac ka okviru gola viđen je tek u 23. minutu. Pokušao je novajlija u redovima Rudara Popović ali je lopta završila pokraj gola. Ključni detalj u prvom poluvremenu dogodio se u 32. minutu. Akcija gostiju po desnoj strani, lopta je ubačena u šesnesterac domaćih, stvorila se gužva, mladi Mrdak je oboren a za sudiju Kaluđerovića dileme nije bilo. Siguran realizator sa bijele tačke bio je Veselin Bojić.

- Presudila su dva detalja, u prvom poluvremenu kada je po mom mišljenju opravdano dosuđen jedanaesterac i u drugom kada su nakon nepažnje naše odbrane gosti stigli do ubjedljivog vođstva. Nije Rudar ekipa sa kojom mi možemo tražiti bodove, očekuje nas još dosta kola i ja sam ubijeđem da će moji momci svoje pravo lice pokazati već u narednom meču – izjavio je trener Bara Zlatko Kostić.

Nastavak je donio ofanzivniju igru domaćih, vrlo često je zadnja defanzivna linija stajala na praktično 35 metara od svog gola a veliki prostor u odbrani domaćih gosti su nastojali da iskoriste putem brzih kontranapada.

Nakon dva pokušao Mićića i Brnovića tačku je u 64. minutu stavio talentovani Mrdak. Filigrantska akcija veznog reda, pas rezerviste Vlahovića za agilno pojačanje iz Bokelja Popovića, lopta u prostor za omladinskog reprezentativca i sigurna realizacija pored nemoćnog Radulovića.

Bonus video: