Laudrup: Barselona će biti šampion

“Vjerujem da će Barselona odbraniti titulu, jer trenutno imaju više bodova, koji im donose mir da mogu negdje i da se “okliznu”, ističe Laudrup.
0 komentar(a)
Laudrup, Foto: Reuters
Laudrup, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.02.2011. 12:26h

Malo je igrača koji su imali sreću u karijeri da igraju za oba najbolja španska kluba. Jedan od takvih je Danac Mihael Laudrup, koji je dres Barselone nosio pet sezona (1989 – 1994), a potom je dvije sezone (1994 – 1996) bio član Reala. Laudrup je trenutno trener Majorke, koja u subotu veče igra upravo protiv Barselone, za koju danski stručnjak vjeruje da je favorit za titulu.

“Vjerujem da će Barselona odbraniti titulu, jer trenutno imaju više bodova, koji im donose mir da mogu negdje i da se “okliznu”. Sa Realom to nije slučaj, oni više nemaju prava na grešku", ističe Laudrup.

Uoči ovog kola, Barselona ima pet bodova prednosti u odnosu na Real.

"Ipak, u Španiji sam već 20 godina, i nikada nisam vidio da se titular odlučuje krajem januara ili u februaru. Sve će biti odlučeno u maju", dodaje Laudrup.

Trener Majorke smatra da je Barselona Pepa Gvardiole bolja od “drim tima” koji je vodio Johan Krojf početkom devedesetih (Gvardiola, Bakero, Begiristain, Stoičkov, Laudrup, Romario, Kuman…), i koji je osvojio četiri uzastopne titule u Primeri, kao i Ligu šampiona 1992. godine…

"Današnja Barsa kao i ona koju je vodio Frank Rajkard su bolje od Barselone iz moje ere, jer imaju više individualnog kvaliteta. Gvardiolina Barselona je najbolje od svih, jer i kad nema loptu vrši pritisak konstantno. Uz to, u timu su Vilja, Mesi, Pedro, Ćavi, Inijesta, Alveš… Ali, “drim tim” u kojem sam ja igrao će, međutim, uvijek imati nešto što oni nemaju. Mi smo se pojavili prije njih", zaključio je Laudrup.

Bonus video: