Del Pjero: Potpisaću blanko ugovor

Prvi ugovor koji sam potpisao sa Juventusom bio je blanko ugovor. Takav će bit i ovaj sljedeći, koji će biti moj posljednji u dresu Juventusa – završio je 36-godišnji Del Pjero.
0 komentar(a)
Del Pjero, Foto: Reuters
Del Pjero, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.02.2011. 09:50h

Već mjesecima traju pregovori između Juventusa i Alesandra Del Pjera oko produžetka ugovora koji ističe na ljeto. Kapiten Stare dame, međutim, odbacuje spekulacije da je novac, odnosno visina ugovora razlog što dogovor još nije postignut. Uradio je to putem video zapisa na sopstvenom web-sajtu.

- Već neko vrijeme mi se pripisuju situacije i ponašanje kome mi ne pripadaju i koje me razočaravaju. Motor pokretač moje karijeje je bila velika ljubav prema Juventusu i njenim navijačima. Pare nijesu bile glavni razlog, jer sam puno zaradio u karijeri, a mogao sam i više negdje drugo, jer sam imao, pa i u posljednje vrijeme, puno ponuda od klubova gdje bih više zarađivao – kaže Del Pjero.

Kapiten Juventusa kaže da je obavio razgovor sa predsjednikom kluba, ali ne “o ekonomskim pitanjima”.

- Razgovarali smo o mojoj želji da da klubu na raspolaganje stavim moju odlučnost, profesionalnost i strast, moju želju da i dalje pobjeđujem, koja me prati od turnira mlađih kategorija u Vijaređu do osvajanja titule na Svjetskom prvenstvu, da je govorim o sezoni Juventusa u drugoj ligi. Moja vezanost za klub nema cijenu. Prvi ugovor koji sam potpisao sa Juventusom bio je blanko ugovor. Takav će bit i ovaj sljedeći, koji će biti moj posljednji u dresu Juventusa – završio je 36-godišnji Del Pjero.

Bonus video: