Ledeni debi za Sašu Petrovića

- Šta očekujem? Prije svega, regularne uslove za igru - kazao je Saša Petrović uoči nedjeljne utakmice u zaleđenom Nikšiću
0 komentar(a)
Petrović, Foto: Savo PRELEVIĆ
Petrović, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 25.02.2011. 17:54h

U novu prvenstvenu avanturu na klupi Budućnosti, trener Podgoričana Saša Petrović kreće sa istog stadiona kao i prije tri i po godine - ovoga puta, doduše, iz ledom i snijegom okovanog Nikšića.

- Šta očekujem? Prije svega, regularne uslove za igru - kazao je Petrović.

Utakmica će se definitivno igrati u Nikšiću, u nedjelju u 13.30 časova, potvrđeno je juče iz FSCG, iako direktor Budućnosti Nebojša Jovović smatra da za to ne postoje elementarni uslovi.

- Teren je zaleđen, prekriven snijegom, a večeras je najavljen i novi snijeg. Teško da će moći da se odigra utakmica, ali na domaćinu je da pripremi teren. Nikom nije u interesu da se meč igra u nemogućim uslovima, posebno zbog toga što će se utakmica direktno prenositi na televiziji - rekao je Jovović.

Ako uslovi budu postojali, definitivno je da će biti surovi. To, međutim, ne mijenja ambicije Podgoričana u duelu dva najveća crnogorska kluba.

- Puno nam znači ova utakmica, igrači su toga svjesni, zato se nadam da će odigrati kvalitetno i odgovorno. Uglavnom, puno vjerujem u njih. Što se tiče rezultata, na to utiče mnogo faktora, ali se nadam da će biti pozitivan - rekao je Petrović, koji na konferenciji za novinare uoči nastavka sezone nije želio da spominje riječ titula.

- Budućnost uvijek ima velike ambicije, ali nema imperativa, nema pritiska. Cilj nam je da afirmišemo nekoliko fudbalera i da igrom vratimo publiku na stadion. Sve što postignemo preko toga, bio bi izuzetan uspjeh - rekao je Petrović, čiji tim ima pet bodova manje od vodećeg Mogrena.

Podgoričani u novu sezonu ulaze bez publike i vatrenih navijača, tako da da to nije ista Budućnost koju je Petrović ostavio prije tri i po godine.

Koliko je priča o povratku navijača realna, pričao je sportski direktor Jovović.

- Priča je realna za sve one koji istinski vole klub. Nadam se da će navijači prepoznati sve pozitivne stvari koje su se dešavale u klubu posljednjih mjeseci, te da će se vratiti na tribine - rekao je Jovović, koji je izuzetno zadovoljan bilansom u prelaznom roku.

- Prethodni period je pokazao da se moraju napraviti promjene u ekipi. Radili smo planski i napravili zdravu konkurenciju u svim linijama tima. Rasterećen je i trener, ima puno veći izbor.

Budućnost je angažovala golmana Banovića, defanzivca Radovića, vezistu Onguenea i napadača Rotkovića, a narednih dana ekipi treba da se priključi još jedan napadač, Admir Adrović.

Vuković: Mislim na Budućnost

Kapiten Ivan Vuković kaže da se ne opterećuje pričama o odlasku iz kluba. Za njegova usluge bili su zainteresovani belgijski Šarlroa i tim iz Južne Koreje, a sada je aktuelan švedski Malme. -

Godi mi interesovanje klubova takvog kalibra. U dogovoru sa upravom i trenerom vidjeću koja je varijanta najbolja. Otići ću samo ako ponuda zadovolji i klub i mene. Sada sam usresređen na Budućnost, moramo da pokušamo da ostvarimo što bolji rezultat i osvojimo titulu - rekao je Vuković.

Trener Petrović se nadovezao:

- Vuković je odnosom i radom na pripremama pokazao da je pravi kapiten. Siguran sam da će mu se to vratiti na pravi način. Igrač njegovih kvaliteta mora da doživi maksimalnu afirmaciju, da postane reprezentativac i da kao takav pređe u neki evropski klub.

Bonus video: