Besparica potresa Čelik

Danas je u prostorijama FK Čelik održana konferencija za štampu povodom teške finansijske situacije u kojoj se nalazi nikšićki drugoligaš.
0 komentar(a)
celik, Foto: ARHIVA VIJESTI
celik, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 25.02.2011. 15:26h

Naime, stručni štab, fudbaleri i radna zajednica, dvije godine nije primila naknadu za rad. O trenutnoj situaciji u klubu govorio je direktor i šef stručnog štaba Ljubomir Petrović-Njegoš.

- Ovo je za nas vanredna situacija. Želim da upoznam javnost da je prije tri godine Opština Nikšić preuzela odgovornost da upravlja klubom, mada to nije morala. Na početku smo imali korektne odnose, ali u posljednje dvije godine pratili su nas problemi. Klub ima četiri selekcije (seniore, kadete, pionire i mlađe pionire ), a za sve to treba dosta znanja i mogućnosti. Nije nepoznanica da smo rezultatima u jesenjoj sezoni skrenuli pažnju na sebe. Uz ogromnu volju i želju počeli smo pripreme za drugi dio šampionata.Ipak, pitanje je da li ćemo se takmičiti, a razlog je jasan - neizmirena dugovanja - rekao je Petrović-Njegoš.

Iz Čelika su u toku jučerašnjeg dana obavijestili predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore Dejana Savićevića i generalnog sekretara Momira Đurđevca, da je početak takmičenja u ovim uslovima nemoguć.

- Nadam se da će nam u okviru svojih nadležnosti pomoći. Imao sam razgovor sa predsjednikom kluba Momčilom Mićunovićem, gradonačelnikom Nebojšom Radojičićem i sekretarom grada Mitrom Matijaševićem, koji nijesu rekli da neće da pomognu. Problem je, međutim, što ni lokalnoj upravi nijesu redovna primanja. Iskreno se nadam da ćemo smoći snage da prevazićemo trenutnu situaciju. Bez centa ne možemo početi prvenstvo, dok sa skromnim nagradama za fudbalere i četiri trenera (koji su porodični ljudi), stvari mogu doći na svoje mjesto. Za pohvalu je što smo sredstvima dobijenim od FSCG, izmirili dugovanja prema kući fudbala, tako da administracija nesmetano radi svoj posao – kazao je Petrović.

Današnjoj konferenciji za štampu prisustvovao je Ivan Ćuzović, najiskusni prvotimac “metalurga”.

- U ime igrača želim da istaknem da nećemo početi sa treninzima dok klub ne ispoštuje data obećanje. Ako novac ne budu uplaćen do naredne nedjelje nećemo igrati zvanične mečeve. Ako žele da ugase klub teško da možemo nešto promijeniti - kazao je Ćuzović.

Bonus video: