Džeko: Mogu još bolje

- Veoma sam srećan što sam prvi put postigao dva gola na jednom meču za Siti, i da smo izborili vizu za osminu finala – kazao je Džeko.
0 komentar(a)
Džeko, Foto: REUTERS
Džeko, Foto: REUTERS
Ažurirano: 25.02.2011. 11:31h

Trener Mančester Sitija Roberto Manćini je nedavno izjavio da očekuje mnogo više od Edina Džeka. Sa sinoćnja dva gola protiv grčkog Arisa, u Ligi Evrope, bosansko-hercegovački napadač, koji je zimus stigao iz njemačkog Volfsburga, odgovorio je na najbolji način.

Džeko je oba gola postigao u prvih 12 minuta, a Siti je na kraju pobijedio 3:0 (treći gol dao je Jaja Ture), i plasirao se u osmini finala ovog takmičenja (u Solunu je bilo 0:0)…

- Mislim da mogu još bolje. Nijesam srećan što sam sam prokockao posljednju priliku u prvom poluvremenu. To mi se dešava drugu utakmicu zaredom i moram da radim na tome – skromno će Džeko.

Džeko je, međutim, zadovoljan što je ponovo bio strijelac, nakon gola koji je u nedjelju postigao protiv Nots Kauntija, u FA kupu.

- Veoma sam srećan što sam prvi put postigao dva gola na jednom meču za Siti, i da smo izborili vizu za osminu finala. Bilo je veoma važno što smo odlično počeli meč i odmah na startu postigli dva gola – dodao je Džeko.

Mančester Siti će u osmini finala Liga Evrope igrati protiv Dinama iz Kijeva.

Bonus video: